Engelli Çocukların Diş Tedavileri Artık Daha Kolay - Son Dakika
Güncel

Engelli Çocukların Diş Tedavileri Artık Daha Kolay

Engelli Çocukların Diş Tedavileri Artık Daha Kolay

Diş Hekimi Muammer Çetin, bedensel ve zihinsel engelli hastaların tedavilerinde imkanların iyileştirildiğini, her hafta daha fazla çocuğa genel anestezi altında tedavi yapılabildiğini belirtti.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle...

02.12.2013 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diş Hekimi Muammer Çetin, bedensel ve zihinsel engelli hastaların tedavilerinde imkanların iyileştirildiğini, her hafta daha fazla çocuğa genel anestezi altında tedavi yapılabildiğini belirtti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bedensel ve zihinsel engellilerin yaşadıkları sorunlarda farkındalık oluşması ve engellilerin de sosyal hayata katılımları için pek çok konuda destek sağlanıyor. Zihinsel ve bedensel engellilerin en çok sıkıntı yaşadıkları sağlık sorunları arasında olan diş sorunlarının çoğunlukla genel anestezi altında yapılması nedeniyle tedavilerinin zor olduğunu fakat günümüzde merkezlerin çoğalmasıyla birlikte artık daha kolay hizmet verildiğini açıklayan Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastane Yöneticisi Muammer Çetin, "Özellikle bedensel ve mental engelli hastaların diş tedavileri çok büyük sıkıntıydı. Birlik oluşturulduktan sonra tedavi imkanları artırıldı ve birliğin de desteğiyle Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi ile protokol yapıldı. Protokole göre bir hafta kurumumuz Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bir hafta da Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) hastane ameliyathanesini kullanıyor. Artık her hafta Salı günü engelli çocuklarımıza hizmet sunabiliyoruz. Önceden 2 hasta alıyorduk ama Bağcılar EAH ile yaptığımız görüşmelerle bunu 4 hastaya çıkardık. Eğer anestezi verilebilecek durumları uygunsa şu an haftada 4 hasta alabiliyoruz. Hem bekleyen hasta sayımız azaldı hem de hizmet verdiğimiz kesim daha fazla artmaya başladı" dedi.

AİLELERE UYARI

Engelli hastası olan ailelerin direk hastaneleri ile irtibata geçebileceklerini anlatan Çetin, "Hemen onların tahlillerini yaptırıp, genel anesteziye herhangi bir sakıncası yoksa bekletmeden tedavilerini yapıyoruz. Artık sadece diş çekimi değil, kanal tedavisi, diş kesimi, kron, köprü yapımı, dolgu yapımı da yapıyoruz" diye konuştu.

Ailelerin imkanı olduğu sürece 6 ayda ya da yılda bir kez diş kontrolü için çocuklarını getirmeleri gerektiğini anlatan Çetin, "Gerektiğinde çocukları biz de evden alabiliriz. Herhangi bir problemleri olmasa da çocukları muayeneye getirebilirler. En azından önleyici tedavi olarak flör uygulamasıyla çocukların ağrı çekmelerini önleyebiliriz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Çocukların Diş Tedavileri Artık Daha Kolay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement