Engelli Voleybol Ligi Başladı - Son Dakika
Güncel

Engelli Voleybol Ligi Başladı

Engelli Voleybol Ligi Başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından ilk kez düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi 1'inci etap müsabakaları Değirmenbaşı Mevkii'ndeki Fethiye Atatürk Spor Salonu'nda başladı.

11.04.2016 16:57

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından ilk kez düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi 1'inci etap müsabakaları Değirmenbaşı Mevkii'ndeki Fethiye Atatürk Spor Salonu'nda başladı. Turnuvaya 10 farklı ilden 130 bedensel engelli voleybolcu katıldı.

10 metreye 6 metrelik sahada, 115 santimetre yüksekliğindeki filede oynanan müsabakalar çekişmeye sahne oldu. İlk gün müsabakalarını çoğunluğu öğrencilerden oluşan yaklaşık 100 seyirci izledi. Ligin ikinci etabının 10- 16 Mayıs'ta Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılacağı kaydedildi.

Müsabakaları tribünden izleyen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi'nin ilk etabının Fethiye'de yapıldığını söyledi.

Federasyon bünyesinde toplam 18 spor dalının 14'ünün paralimpik branşlar olduğunu anlatan Uztürk, "Oturarak voleybol bizim için ayrı bir önem taşıyor. Daha önce 2 kez Türkiye şampiyonası yaptık ancak takım sporu olmasına karşın ligi başlatılamamıştı.

Biz bu güzel ilçede turnuva esaslı ilk lig maçlarını oynatıyoruz. Bundan böyle takımları birbirlerine deplasman yapmak suretiyle ligi devam ettirme hedefimiz var. Sistem oturması için zamana ihtiyacımız var" dedi.

Rio Paralimpik Oyunları'na hazırlandıklarını belirten Uztürk, "Şu anda Rio hazırlıklarımızın en yoğun olduğu dönemdeyiz. Şu ana kadar 7 branşta 40 sporcumuz Rio'ya katılma hakkını elde etmiş durumda. Türkiye'de 10 milyon engellimiz var. Bu arkadaşların mutlaka sporla tanışması gerekiyor. Bünyemizde her engellinin yapabileceği bir spor dalı mutlaka var. Avrupa'da küçücük ülkelerin lisanslı sporcu sayısına bile henüz ulaşamadık. Engelli çocuklarımızı ve tanıdıklarımızı spor salonlarına götürelim" diye konuştu.

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit de Türkiye'nin 9 farklı ilinden gelen yaklaşık 130 sporcunun Fethiye'deki otellerde konakladığı söyledi. 15 gün içinde 5'inci büyük spor organizasyonun ilçede yapıldığını aktaran Yiğit, oturarak voleybolun kendileri için farklı bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Voleybol Ligi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement