Engelliler Bir Gün Temsili Askerlik Yaptı - Son Dakika
Güncel

Engelliler Bir Gün Temsili Askerlik Yaptı

Engelliler Bir Gün Temsili Askerlik Yaptı

Tekirdağ'da bedensel ve zihinsel 53 kişi 8.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yaptı.

10.05.2012 18:10

Tekirdağ'da bedensel ve zihinsel 53 kişi 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yaptı.

Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Beşiktepe Orgeneral Doğu Aktulga Kışlası'nda bir günlük temsili askerlik yapan engeller için yeni töreni düzenlendi. Kışladaki törene Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 8. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Tekirdağ Baro Başkanı Müsellim Görgülü ve engelli yakınları katıldı.

Temsili askerlik uygulamasına katılmak üzere aileleri ile kışlaya gelen engelli 53 genç, sağlık muayenesinden geçirildikten sonra askeri üniforma giyerek bot bağladı. Refakatçi askerler eşliğinde tören alanında yerlerini alan engelli gençler, bir günlük de olsa askerlik yapmanın sevincini yaşadı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende engelli gençler, Türk bayrağının altında ellerini silahların üzerine koyarak yemin etti.

53 engelli gencin temsili askerlik görevini yaptığını belirten 8. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, "2 bin yıllık maziye sahip Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli geleneklerinden biri de yemin törenidir. Askerler bir elini bayrak üzerindeki silah koyarak bir elini de arkadaşının beline dolayarak gerektiğinde vatan ve namus uğruna canını vermek için yemin ederler. Bu 53 evladımızın yaşam boyu unutamayacakları merasime şahitlik ettik" dedi.

Duygulandığını ifade eden bedensel engelli Erdem Özcan, "İlk defa bu kadar yoğun bir duygu yaşıyorum. Askerlik bambaşka bir duygu. Keşke daha fazlasını yapabilseydim. Noksanlarımızla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Komutanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Gözlerinin dolduğunu ifade eden bedensel engelli Harun Durmaz, "Kendimiz tutamıyorum her ağlayabilirim. Bize bu imkanı verdiği için devletimize teşekkür ediyorum. Asker ocağı peygamber ocağıdır. Her vatan evladının yapması gereken bir görevdir.

Yemin eden askere daha sonra protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi. Yemin merasimi engelli askerlik tören geçişi ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelliler Bir Gün Temsili Askerlik Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement