Er: "Yeni İş Mahkemeleri İvedilikle Açılmalıdır" - Son Dakika
Güncel

Er: "Yeni İş Mahkemeleri İvedilikle Açılmalıdır"

Er: "Yeni İş Mahkemeleri İvedilikle Açılmalıdır"

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Mersin Adliyesi’nde bulunan 5 iş mahkemesinin, dava sayılarının yoğunluğu nedeniyle yeterli olmamasından dolayı yeni iş mahkemelerinin açılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

09.01.2018 14:33

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Mersin Adliyesi'nde bulunan 5 iş mahkemesinin, dava sayılarının yoğunluğu nedeniyle yeterli olmamasından dolayı yeni iş mahkemelerinin açılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Er, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mersin merkez adliyesinde 6 iş mahkemesi görev yapmakta iken bir tanesinin kapatılması sonucu bu sayının 5'e düştüğünü, mevcut iş mahkemelerinin yeterli olmamasından dolayı duruşma günlerinin en erken 6 ay sonraya verilmesi nedeniyle duruşmaların akşam geç saatlere kadar sürdüğünü söyledi. Er, bu sebeple avukatlardan ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine, Mersin Adliyesi'nde yeni iş mahkemelerinin açılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Mevcut hali ile 1. İş Mahkemesi'nin tespit, diğerlerinin de alacak davalarına baktığını ifade eden Er, "Son zamanlarda avukatlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayet üzerine, Adalet Bakanlığı'na başvurma zaruriyeti doğmuştur. Dava sayılarının yoğunluğu nedeniyle, hakimlerimiz duruşma günlerini en erken 6 ay sonraya vermeye başlamışlardır. Ayrıca, duruşmalar akşam geç saatlere kadar sürmektedir. Yine Bilirkişilik Yasası'nda yapılan değişiklik ve uygulamalarla hukukçu bilirkişilerin görev yapamayacağı, rapor veremeyeceği de düşünüldüğünde, hakimlerin işlerinin daha da artacağı ve zorlaşacağı aşikardır. Bu sebeplerle yeni iş mahkemelerinin açılması ivedilikle gerekmektedir. Şimdiden önleminin alınmaması halinde, daha çok ve telafisi olmayan zararlar ortaya çıkacak ve adaletsizliklere yol açacaktır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Er: 'Yeni İş Mahkemeleri İvedilikle Açılmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement