Erciyes Üniversitesi Araştırma Merkezlerini İşadamlarına Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Erciyes Üniversitesi Araştırma Merkezlerini İşadamlarına Tanıttı

Erciyes Üniversitesi Araştırma Merkezlerini İşadamlarına Tanıttı

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayserili işadamları ve hayırseverlere, üniversite bünyesinde yeni kurulan 4 araştırma merkezini gezdirip, tanıtımını yaptı.

05.02.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayserili işadamları ve hayırseverlere, üniversite bünyesinde yeni kurulan 4 araştırma merkezini gezdirip, tanıtımını yaptı.

İşadamlarını üniversiteye davet eden Rektör Prof. Dr. Keleştemur, Betül- Ziya Eren Genom Kök Hücre Merkezi, Fevzi Mercan Nano Teknoloji Merkezi, Aşı Geliştirme ve Ziya Eren İlaç Geliştirme Merkezi'ndeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Önceki gün bir grup iş adamına Genom Kök Hücre Merkezi ve Nano Teknoloji Merkezi'ni gezdiren Rektör Prof. Dr. Keleştemur, amacının böylesine önemli araştırma merkezlerini işadamları ve hayırseverlere tanıtarak, üniversite- sanayi işbirliğini geliştirmek, bunun yanında bu merkezlerde geliştirilen ürünlerin ticarileştirilmesini sağlamak amacıyla işadamlarının önüne yeni ufuklar açmak olduğunu söyledi. Üniversitelerin, ülke ve toplumların gelişmesinde, kalkınmasında ve çağdaş medeniyetler seviyesinde yükselmesinde önemli roller üstlendiğini ve bunların en başında da, üniversitelerin bilimsel alanda yaptığı çalışmalarla ortaya çıkardığı eserler olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Keleştemur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada üniversiteleri gelişmemiş, ileri gitmiş; üniversiteleri gelişmiş ancak geri kalmış bir ülke göremezsiniz. Erciyes Üniversitesi olarak, klasik üniversite eğitimini geride bırakıp, bilimsel araştırmalar yapan, araştıran, geliştiren ve bu ürünleri insanlığın hizmetine sunan bir üniversite kimliği kazanmak amacındayız. Bu amaçla, Türkiye'de henüz yeterince bilinmeyen gelişmemiş, yeterince yatırım yapılmamış çok önemli ve stratejik alanlara yatırım yapıyoruz. Örneğin, gen ve kök hücre, nano teknoloji gibi alanlara ilgi gösteriyoruz. Bugün, ülkemizde üretilen tek yerli ilaç yoktur. İlaç alanına yöneliyoruz. Hayırseverlerimizin desteği ile kurulan Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde insanlık ve ülkemiz için çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Burada, kök hücre üretimi gerçekleştirilmiş, tedavide kullanılmaya başlanmıştır. Nano Teknoloji Merkezi de yine aynı şekilde. Aşı Geliştirme Merkezi, Biyo Güvenirlik Seviye 3 Laboratuvarı'nda Kırım Kongo Ateşli Kanamalı Hastalığı'na karşı aşı geliştirilmiş ve yüzde 90'a yakın bir oranda başarı sağlanmıştır. Bu ürünlerin ticarileştirilmesi ve ürün haline getirilmesi için üniversite- sanayi işbirliğine ihtiyaç vardır. Bu aşamada, araştırma merkezlerini işadamlarımıza tanıtmak ve ortaya çıkarılan ürünlerin üretiminin sağlanması, kullanıma sunulması için merkezlerimizin kapılarını sonuna kadar iş adamlarına ve müteşebbislere açıyoruz. Onlara, merkezleri tanıtıyor ve ilgi duymaları halinde ortak çalışmalar öneriyoruz. Bu merkezlerde geliştirilen ürünlerin yine yerli sanayimiz tarafından üretilerek hizmete sunulması çok önemledir ve bunun içinde için çaba harcıyoruz.

Erciyes Üniversitesi'nde kurulan araştırma merkezlerinin dünya standartlarında çok önemli ve stratejik merkezler olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Keleştemur, merkezlerin dünyaca tanınması ve akredite edilmesinin ardından, Türkiye'ye doğru bir beyin göçü yaşanmaya başladığını, dünyanın çok önemli araştırma merkezlerinde çalışan yerli ve yabancı bilim adamlarının Erciyes Üniversitesi'nde çalışabilmek için başvuru yaptıklarını, bunlardan bir kısmı ile görüşerek anlaşmaya vardıklarını ve Erciyes Üniversitesi'nde çalışmaya başladıkları bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, bir süredir 'Öğretim Elemanı Yetişiştirme Programı' adı altında yürüttükleri program çerçevesinde Kayserili hayırseverlerden aldıkları destekle 150'ye yakın genç bilim insanını dünyanın önde gelen araştırma merkezlerine göndererek eğittiklerini de kaydetti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Üniversitesi Araştırma Merkezlerini İşadamlarına Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement