
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulan anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak, ''Eninde sonunda halka gidecek. Başka çıkış yok'' dedi.
Ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, AKP Hükümeti'nin icraatından örnekler de veren Recep Tayyip Erdoğan, hiç durmadan yollarına devam edeceklerini söyledi.
Erdoğan, ''Birileri bu işe daha yeni başlıyor. Artık biz çıraklarla Türkiye'nin meselelerini çözemeyiz. Kalfalarla, ustalarla yola devam eden bir iktidar var. Bunu böyle biliniz'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi sürecine değinirken CHP'yi eleştirdi. CHP'nin TBMM'deki oylamaya katılmadığını belirten Erdoğan, ''İşi gücü tıkamaktır. Ülkenin önünü tıkamaktır. Çünkü bunların adında 'Cumhuriyet' vardır ama cumhurdan kaçarlar. Adında 'Halk' vardır ama halkla hiçbir zaman uyumlu olmazlar'' dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:
''Ben diyorum ki, demokrasiye gölge düşürenlerin, cumhurbaşkanlığı seçimini millet iradesinden kaçıranların hesabını halkım olarak, millet olarak siz soracaksınız.
Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir diyorsak, buna inanıyorsak, buyurun, Meclis'ten anayasa değişikliğini geçirdik. İlki bitti, ikincisi de bitti. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde. Oradan döndükten sonra halka gider dediler. Eninde sonunda halka gidecek. Başka çıkış yok. Tıkadılar önünü. Ve 'Halka götüreceğiz. Halktan kaçmayın' diyoruz. Cumhurbaşkanımızı halk seçsin. İki turlu seçimle seçsin. Kimi istiyorsa onu seçsin. Niye kaçıyorsunuz? Halktan kaçılır mı? İşte halk burada. Kararı halk verecek. Kararı millet verecek ve ona da saygı duyacaksın.
22 Temmuz karar günü. Nasıl bu millet birilerine gerekli dersi verdiyse 22 Temmuz'da da inanıyorum ki ders verilmesi gerekenlere dersi siz vereceksiniz. Siz bunu çok iyi biliyorsunuz.
İnşallah demokrasimize kimsenin gölge düşürmeye gücü yetmeyecek.''
Son Dakika › Güncel › Erdoğan: 'Anayasa Değişikliği Halka Gidecek' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?