ERGANİ'NİN BİLİNMEYEN YÖNLERİ ORTAYA ÇIKARILACAK - Son Dakika
Güncel

ERGANİ'NİN BİLİNMEYEN YÖNLERİ ORTAYA ÇIKARILACAK

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçe Belediyesi ile Dicle Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek 'Geçmişten Günümüze Uluslararası Ergani Sempozyumu' başladı.

24.11.2022 16:44  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçe Belediyesi ile Dicle Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek 'Geçmişten Günümüze Uluslararası Ergani Sempozyumu' başladı. Sempozyum sonucunda insanların göçebelikten yerleşik hayata, avcılıktan tarımsal üretime geçtiği ilçenin bilinmeyenleri ortaya çıkarılarak kitap haline getirilecek.

Ergani Belediyesi ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle 'Geçmişten Günümüze Uluslararası Ergani Sempozyumu'nun ilk oturumu üniversitenin 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı. Sempozyuma Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, ilçe kaymakamları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Fotoğraf sergisini gezen katılımcılar daha sonra sempozyumun yapıldığı salona geçti. 3 gün sürecek sempozyumda, insanların göçebelikten yerleşik hayata, avcılıktan tarımsal üretime geçip, köy yaşantısının ilk temellerinin atıldığı 12 bin yıllık geçmişe sahip Hilar Mağaraları ve Çayönü'ne sahip olan ilçenin bilinmeyen yönleri ortaya çıkarılarak kitap haline getirilecek.

'ELİMİZDE YAZILI BİR KİTAP OLACAK'

Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, farklı üniversitelerden 70 akademisyenin sempozyumda tebliğ sunacağını ifade ederek, Ergani'nin çok eskiye dayananan tarihini böyle bir sempozyumla değerlendirerek, belediye olarak destek verdik. Üniversitedeki hocalarımızla 3 gün boyunca bu sempozyumumuzu gerçekleştireceğiz. Diğer üniversitelerden 167 tebliğ geldi. Farklı üniversitelerden 70 hocamız tebliğ sunacaklar. Ergani tarihinin bilinmeyen yönlerinin ortaya çıkması için çok güzel çalışma oldu. Katılımın yüksek olmasından çok memnunuz. Ergani tarihinin bilinmeyen yönlerinin ortaya çıkmasında elimizde yazılı bir kitap olacak. Bildiğimizden daha farklı yönlerini ortaya çıkarmış olacağız. Oluşturulacak kitabı da Ergani'de bulunan bütün okullara ve kurumlarımıza göndereceğiz. Ergani'nin turistik olarak tanıtımı amacıyla da çok önemli bir çalışma olduğunu düşünüyoruz dedi.

ERGANİ\'NİN BİLİNMEYEN YÖNLERİ ORTAYA ÇIKARILACAK
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ERGANİ'NİN BİLİNMEYEN YÖNLERİ ORTAYA ÇIKARILACAK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement