"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" davasının 247.duruşması başladı.

17.10.2012 12:10

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı

"Ergenekon" davasının 247. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmaya, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Hasan Iğsız ve Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Sedat Peker ile duruşmalardan men edilen Doğu Perinçek, gazeteci Tuncay Özkan ve CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 49 tutuklu sanık gelmedi.

Duruşmada dinlenilen, tutuklu sanıklardan avukat Kemal Kerinçsiz'in savunma tanığı Ramazan Selçuk, Kerinçsiz'in hukuk bürosunda katip olarak çalıştığını söyledi.

Kerinçsiz'in "Ergenekon" soruşturması başladığında tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin'in avukatlığını yaptığını anımsatan Selçuk, "İddia edildiği gibi Tekin'in dava dosyası bürodaki kasada saklanmadı. Zaten bürodaki, küçük bir kasadır dosya sığmaz" dedi.

Duruşma, Kerinçsiz'in tanıklarının dinlenilmesiyle devam ediyor.

Haftada 4 gün duruşma yapan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, çarşamba günlerini, sanıkların ihtiyaçlarını karşılamaları ve yakınlarıyla görüşmeleri için boş bırakıyordu. Mahkemenin bugün duruşma koyması nedeniyle, banyo, kantin gibi ihtiyaçlar ve görüş günü olması dolayısıyla sanıkların büyük bir kısmı bugünkü oturuma katılmadı.

Muhabir: Hanife Sevinç

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement