Ergenekon Davasında Alkışlı Protesto - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasında Alkışlı Protesto

Ergenekon Davasında Alkışlı Protesto

Silivri'de görülen Ergenekon davasında avukatlar ve izleyiciler alkışlarla mahkemeyi proteste etti.

13.12.2012 11:48  Güncelleme: 11:43

Silivri'de görülen Ergenekon davasında avukatlar ve izleyiciler alkışlarla mahkemeyi proteste etti. Bunun üzerine duruşmaya ara veren mahkeme, izleyicilerin salondan çıkarılmasına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 270. duruşmasına ara verildi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese duruşmanın başlamasının ardından dava dosyasına gelen evrakları okudu. Başkan Özese, Aykut Metin Şükre isimli sanık ile ilgili hazırlanan iddianamenin dava dosyaları ile birleştirdiklerini belirtti.

Özese daha sonra iddianameyi okuyacaklarını belirtti. Bunun üzerine bir çok sanık avukatı ayağa kalkarak iddianamenin okunmasından önce söz istediklerini belirtti. Başkan Özese ise "Eksiklikler tamamlandıktan sonra söz vereceğiz. Disipline uyun" dedi. Tartışmanın uzaması üzerine Mahkeme Başkanı ayaktaki bazı avukatlara "Yerinize oturun" dedi. Bunun üzerine bütün avukatlar ayağa kalkarak alkışlarla mahkemeyi proteste etti. İzleyiciler ve CHP milletvekilleri de alkışlarla mahkemenin söz vermemesini protesto etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "İzleyicileri çıkarmak üzere ara veriyoruz" dedi.

Duruşmaya verilen arada sanıklar salondan çıkarıldı. Şu sıralar ise salondaki izleyicilerin salondan çıkarılmalarına devam ediliyor. Salondan çıkarılan izleyiciler mahkemenin kararını attıkları sloganlarla protesto ettiler.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davasında Alkışlı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement