Ermeni Soykırımı Yalanına Karşı, Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Ermeni Soykırımı Yalanına Karşı, Resim Sergisi

Ermeni Soykırımı Yalanına Karşı, Resim Sergisi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 'Ermeni Yalanı' adlı resim sergisi açıldı ve paneli düzenlendi.

21.04.2015 18:33

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 'Ermeni Yalanı' adlı resim sergisi açıldı ve paneli düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi'ndeki 'Ermeni Yalanı' adlı resim sergisi ve panele ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Ermeni Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ermeni soykırımı propagandasına tepki olarak resim sergisini açtıklarını belirten Ermeni Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim görevlisi Aslı Aliyeva, şunları söyledi:

"Ermeniler yüzyıllardır siyasi güç ve paralarını aynı merkezden kullanarak, Türk dünyasına karşı kirli bir savaşı yürütmüştür. Maalesef Ermeniler bu konuda yeteri kadar başarı elde etmişler. Bugünlerde Avrupa Parlamentosu ve Vatikan Papası, sözde Ermeni soykırımını kabul ederek Ermenilere destek veriyorlar. Artık bütün Hıristiyan dünyası Türkleri suçlu gibi görüyor. Bundan dolayı biz de sözde Ermeni soykırımına tepki olarak Azerbaycan toprağı olan Erivan'ın 200 yıllık tarihini resimlerle sergiledik ve panel düzenledik."

Bu fotoğrafların, Erivan'ın eski Türk şehri olduğunu kanıtladığını da belirten Aliyeva, "Bu konu üzerinde bir kitap yazdım. Hocalı soykırımını yaşamış çocuklarla yüz yüze görüşerek onların öyküsünü 'Kurşunlanmış Çocukluk' adlı kitapta topladım. Ermeniler yaptığı katliam ve vahşeti, Türk milletinin üzerine atmasın. Biz soykırıma karşı itiraz etmek için her zaman elimizde geleni yapacağız" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermeni Soykırımı Yalanına Karşı, Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement