
Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen panelde konuşan Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Ermenilerin, 24 Nisan’ı sözde soykırım günü ilan ederek, kendi vahşetlerini örtmeye çalıştıklarını söyledi.
Asıl soykırımı Türklere karşı Ermenilerin yaptığını kaydeden Rüstemhanlı, "20’nci Yüzyıl’ın en zalim, en gaddar katliamı, Hocalı katliamıdır" dedi. Erciyes Üniversitesi Türkçe Kulübü tarafından Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen ’Ermeni Meselesi’ konulu panelde, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ele alındı. Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Öztürk’ün başkanlığında yapılan panele Tenzile Rüstemhanlı, Azerbaycan’ın ünlü şair ve yazarı olan eşi Sabir Rüstemhanlı, Türk Ortodoks Patrikhanesi Sözcüsü Sevgi Erenerol, Antalya Noel Baba Derneği Başkanı Muammer Karabulut konuşmacı olarak katıldı. Ermeni diasporasının Avrupa ülkelerinin parlamentolarında sözde Ermeni soykırımını tanıyan kararlar çıkardığını kaydeden Rüstemhanlı, "Ermeniler, bu sözde soykırım iddialarıyla dünyayı da arkalarına alarak, alında Türkelere yaptıklarını örtmeye çalışıyorlar" dedi.
TÜRK CUMHURİYETLERİ BİRLİĞİ
Sabir Rüstemhanlı da konuşmasında, Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi bölüp parçalamaya çalıştığı görüşünü savundu. Türkiye’nin, Avrupa Birliği gibi Türk cumhuriyetleriyle birlik oluşturabileceğini kaydeden Sabir Rüstemhanlı, Avrupa ülkelerinin de bundan çekindiğini sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › Ermeniler Soykırımla Kendi Katliamını Örtüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?