Eroğlu: "Başbakanımız , 'öğretmenlerin maaşının daha da artması gerekir'' dedi K. - Son Dakika
Güncel

Eroğlu: "Başbakanımız , 'öğretmenlerin maaşının daha da artması gerekir'' dedi K.

Eroğlu: "Başbakanımız , \'öğretmenlerin maaşının daha da artması gerekir\'\' dedi K.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Başbakanımız geçen Bakanlar Kurulu'nda 'öğretmenlerin maaşının daha da artması gerekir' dedi. Bu vesileyle kulağınıza fısıldamış olayım. İnş...

24.11.2013 22:33

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Başbakanımız geçen Bakanlar Kurulu'nda 'öğretmenlerin maaşının daha da artması gerekir' dedi. Bu vesileyle kulağınıza fısıldamış olayım. İnşallah hayırlı olsun" dedi.

Bakan Eroğlu, bakanlığınca Kahramanmaraş'ta yapılan temel atma töreninin ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Güzel Sanatlar Lisesi'nce düzenlenen etkinliğe katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, eski bir hoca olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Kahramanmaraş'ta kutlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"Öğretmenlerimiz bizim her şeyimiz. Öğretmenlerimiz başımızın tacı" diyen Eroğlu, eğer gelecek nesiller çok daha iyi yetiştirilmek isteniyorsa öğretmenlere en önemli değerin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığının en önemli bakanlık, öğretmenliğin de en şerefli meslek olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerle gurur duyuyorum. Her şeyin başı insanı iyi yetiştirmektir. Gelecekteki büyük hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyorsak, bizlere emanet edilen evlatlarımızı çok iyi yetiştirmemiz lazım. Çünkü dünyada bir yarış var. Bu yarışta ancak güçlü ve büyük hedefi olan milletler ayakta kalır. Hele bu coğrafya, gerçekten son derece stratejik bir coğrafyadır. Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu güçlü bir nesil yetiştirmektir. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi en yüksek bütçedir."

Eroğlu, 2002'de 7 milyar lira olan Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin AK Parti iktarında 63 milyar liraya çıktığını belirterek, AK Parti döneminde 400 bin öğretmen istihdam ettiklerini, hali hazırdaki 870 bin öğretmenle gurur duyduklarını söyledi.

- Öğretmenlerin maaşı

Öğretmenlerin özlük hakları ve maaşlarını mümkün olduğunca iyileştirildiğini kaydeden Eroğlu, "Geçmişte öğretmenlerimiz 700 TL alırken, şimdi maaşlar arttı ama yeterli mi, değil. Başbakanımız geçen Bakanlar Kurulu'nda 'öğretmenlerin maaşının daha da artması gerekir' dedi. Bu vesileyle kulağınıza fısıldamış olayım. İnşallah hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

"Öğretmenler için mutlaka bir fidan dikelim' diye arkadaşlara talimat veriyorum" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Her öğretmen için bir fidan dikeceğiz. Biz okurken tenefüse çıktığımızda bir ağaç yoktu ki altında güzel vakit geçirelim. Onun ızdarabını çektiğim için Milli Eğitim Bakanımıza 'Bütün okulları çiçek gibi yapalım' dedim. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okullarımızı ağaçlandırdık. Kahramanmaraş'ta her şeflik 10 okulu çiçek gibi yapacak. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hizmet etmek benim için gurur vesilesidir."

Bakan Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan tarafından kendisine verilen çiçeği de salonda bulunan şair Bahattin Karakoç'un oğlu Oğuz Karakoç'a hediye etti.

Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi müzik korosu, konser verdi.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir

Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eroğlu: 'Başbakanımız , 'öğretmenlerin maaşının daha da artması gerekir'' dedi K. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement