Erzincan Profesörden Şiddete Karşı İlginç Eylem - Son Dakika
Güncel

Erzincan Profesörden Şiddete Karşı İlginç Eylem

Profesörden şiddete karşı ilginç eylemErzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, 3 bin 200 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinin zirvesinde ilginç bir eylem gerçekleştirdi.

18.04.2019 11:19

Profesörden şiddete karşı ilginç eylem

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, 3 bin 200 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinin zirvesinde ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Karla kaplı zirveye elinde davulla çıkan Prof. Dr. Kavukçu önce S.O.S(yardım) çağrısında bulundu, ardından üzerine döktüğü boyalarla şiddete hayır mesajı verdi.

Dünya genelinde artan savaş ve şiddet olaylarına karşı sesini duyurmak isteyen Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu yine ilginç bir eyleme imza attı. 3 Bin 200 metre yükseklikteki Ergan Dağı'nın zirvesine ilk kablosuz iletişim araçlarından olan davul ile tırmanarak bir performans gerçekleştirdi. Saatler süren tırmanışın ardından zirvede hazırlıklarını tamamlayan Kavukçu, evrensel bir yardım çağrısı olan S.O.S sinyallerini davul sesi ile oluşturarak, yeryüzüne 'şiddete hayır' mesajı verdi. Daha sonra üzerine attığı boyalar ile insanın saflığını beyaz renk, şiddet halini kırmızı, şiddet sonrası karamsarlığı ise siyah renk ile vurgulamaya çalıştı.

Şiddetin durmak bilmeksizin toplumda önemli trajediler yaşattığına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, bu vahşi durumun dünyaya yayıldığını söyledi. Şiddetin, çocukların belleğine kadar inerek, onların kendi hayatlarına son vermelerine kadar götüren çok tehlikeli boyutları olduğunu vurgulayan Kavukçu, şiddetin tehlikeli bir geleceğe doğru hızla ilerleyen bir sorun olduğunu bildirdi. Çalışmalarının birçoğunu iklim koşullarını kullanarak gerçekleştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Kavukçu bu seferde mekan ve malzemenin birlikteliği ile farklı etkiler uyandırmaya çalıştığını bu kapsamda şiddete tepki için malzeme olarak ilk defa davulu kullandığını aktardı.

Prof. Dr. Kavukçu açıklamasında şunları ifade etti

Davul insanlığın ilk iletişim araçlarından biri ve geleneksel bir dili de içinde barındırdığı için benim ilgimi çekti. Bir sanatçı olarak herkesin anlayabileceği bir ses olan davul ile insanımızın en büyük trajedilerinden birisi olan şiddete tepki vermek için şiddetin var olduğunu hatırlatmak ve insanlara mesaj niteliğinde bir uyarı vermek istedim. Çalışmamda davul ile birlikte enstrüman olarak boyaları da kullandım. Beyaz rengin saf ve temizliği, kırmızı rengin şiddeti, siyah rengin ise karamsarlık ve olumsuz olayları doğrudan anlatabilen bir yönleri var. Bu renkleri, bir bütünlüğü teşkil etmesi açısından seçtim. Davuldaki çıkardığım ses ise S.O.S sinyaliydi. Çalışmamda mors alfabesinde üç kısa, üç uzun ve üç kısa ile S.O.S sesini davul ile verdim. Hem yerel, hem ulusal hem de evrensel bir bütün olarak yardım çağrısında bulunmaya çalıştım. Bu performansım, Şiddeti Düşünmekö başlıklı beşinci çalışmam. Şiddet var olduğu sürece bu kapsamdaki çalışmalarımı sürdüreceğim.

Erzincan Profesörden Şiddete Karşı İlginç Eylem
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan Profesörden Şiddete Karşı İlginç Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement