Erzurum - Okuma- Yazma Öğrenip Elektirik Süpürgesi Kazandılar - Son Dakika
Güncel

Erzurum - Okuma- Yazma Öğrenip Elektirik Süpürgesi Kazandılar

Erzurum - Okuma- Yazma Öğrenip Elektirik Süpürgesi Kazandılar

Erzurum'un Hınıs İlçesinde Düzenlenen 'ana Kız Topyekün Okuldayız' Projesi Sayesinde Okuma- Yazma Öğrenen Kadınlara Vali Sebahattin Öztürk Elektirik Süpürgesi Hediye Etti.

12.06.2010 13:55

ERZURUM'un Hınıs ilçesinde düzenlenen 'Ana kız topyekün okuldayız' projesi sayesinde okuma- yazma öğrenen kadınlara Vali Sebahattin Öztürk elektirik süpürgesi hediye etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, kamu kurumlarının amirleri ile birlikte Hınıs'a gelen Vali Sebahattin Öztürk, kaymakamlığın düzenliği 'Ana kız topyekün okuldayız' projesiyle birlikte okuma- yazma öğrenen kadınların sertifika törenine katıldı. Kurs sayesinde 44 yaşında okuma- yazma öğrendiğini itiraf eden 9 çocuk annesi Nurten Felekoğlu heceleyerek okuduğu metinde öğrenmenin yaşının olmadığını bildirdi. Nurten Felekoğlu "Hiç birşey için geç değildir. Kendimde eksik gördüklerimi çocuklarıma yaşatmamak için elimden geleni yaptım. Hedefim ilköğretim diplomasını almak" diye konuştu.

Kaymakam Hakan Özarslan da Ana- kız topyekün okuldayız kampanyasını 8 Eylül 2008'de başlattıklarını bu güne kadar 652 vatandaşı okur-yazar durumuna getirdiklerini bildirdi. Son olarak 164 kadının daha okur-yazar ordusuna katıldığını anlatan Kaymakam Özarslan, geçtiğimiz Ocak ayında yapılan alan taramalarında Hınıs'ta yaklaşık 2 bin kişinin okuma- yazma bilmediğini tespit ettiklerini, amaçlarının 2013 yılına kadar okur- yazar oranını yüzde 100'lere ulaştırmak olduğunu söyledi.

Yaşları 35 ıla 58 arasında değişen ve proje sayesinde okuma- yazma öğrenen 164 kadına Vali Sebattin Öztürk, sertifikalarıyla birlikte elektrik süpürgesi hediye etti. Kadınları çabalarından dolayı kutlayan Vali Sebahattin Öztürk'e törende tokalaşmak için elini uzattığı bir kadın kursiyerin karşılık vermemesi dikkat çekti.

Vali Sebahattin Öztürk daha sonra Hınıs Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği 31 kursiyer tarafından hazırlanan makinalı nakış ve giyim sergisinin açılışını yaptı. Duvarda yaptıkları el işleriyle birlikte tandır ekmeğini de sergileyen kursiyerler, yerde mumları kalp şeklinde yakarak renkli görüntüler verdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum - Okuma- Yazma Öğrenip Elektirik Süpürgesi Kazandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement