Esenler Belediyesi Çocukları İftarda Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Esenler Belediyesi Çocukları İftarda Buluşturdu

Esenler Belediyesi Çocukları İftarda Buluşturdu

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen çocuk iftarında, aralarında Suriyeli çocukların da bulunduğu 6 bin çocuk aynı sofrada buluştu

10.07.2013 10:28  Güncelleme: 10:32

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen programda, aralarında Suriyeli çocukların da bulunduğu yaklaşık 6 bin çocuk aynı sofrada ramazanın ilk iftarını yaptı.

Esenler Belediyesi, "Geleneği olmayanın geleceği de olmaz" ilkesinden hareketle geçen yıl başlattığı "çocuk iftarı" programlarını bu yıl da devam ettiriyor. Esenler Kemer Stadyumu'nda gerçekleştirilen iftar programına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Belediye Meclis üyeleri ile aralarında Suriyeli çocukların da bulunuduğu yaklaşık 6 bin çocuk ve ailesi katıldı.

Çocukların okudukları dua ve ilahilerin ardından başlayan programda konuşan Tevfik Göksu, ramazanın ilk gününde çocuklarla iftar yapmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Bugün 6 bin çocuğumuzla birlikte oruç açtık. Bir insanın hayatında ilkleri çok önemlidir. Çocuklarımız ilk orucunu Esenler Belediyesi ile yani şehri ile beraber açarsa, ileride 'Bizim şehrimizde ramazanın birinci günü çocuk iftarıydı. Çocuklar birlikte oruç tutar, birlikte iftar yapardı' diyecekler. Çocuk masumiyetiyle başladığımız iftarımıza, ramazan bereketiyle devam edeceğiz" dedi.

Ramazan'ın ilk gününün çocuk iftarı olmasının Esenler'in bir geleneği haline geldiğini belirten Göksu, etkinliklerin devam edeceğini anlattı.

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Özkan da, ilk orucunu tutan çocuklarla orucun bereketini paylaşmak için bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gayretlerinden dolayı çocukları tebrik eden Özkan, "İnşallah hayatları boyunca tutacağı oruçların iftarları da böyle güzel sofralarda olur" dedi.

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal ise, çocuk iftarının çok değerli bir fikir olduğunu vurgulayarak,, "Orucunuz kabul olsun. Bugün ilk oruçlarınızı tuttunuz. Yetişkinliğe de ilk adımınızı attığınızı düşünüyorum. Ben de hayatınız boyunca ilk orucunuzu unutmayacağınıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

80 kişilik çocuk semazen ekibinin de sahne aldığı programda çocuklar, iftar saatinden sonra Karagöz - Hacivat gölge oyunları, animasyonlar, illüzyon gösterilerinin yanı sıra çizgi film kahramanı Caillou ile eğlendiler.

Havai fişek gösterileriyle renkli görüntülerin de yaşandığı programda, çocuklar ilk diş kiralarını da aldılar. Esenler Belediyesi tarafından kendilerine verilen hediyeleri de kabul eden çocuklar, iftarın ardından keyifli bir gece yaşadı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenler Belediyesi Çocukları İftarda Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement