Esenler'de "Huzurlu Aile" Konulu Bir Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Esenler'de "Huzurlu Aile" Konulu Bir Konferans Düzenlendi

Esenler\'de "Huzurlu Aile" Konulu Bir Konferans Düzenlendi

Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Evlilikte; sevgi, saygı, sabır ve sadakat kavramlarına dikkat edilmelidir" dedi.

15.02.2014 09:54

Esenler Müftülüğü ve Belediyesi birlikte "Huzurlu aile" konulu bir Konferans düzenledi.
Programda konuşan İlçe Müftüsü Halil Şekerci, Ailenin kurması kadar ailenin devam ettirilmesi de önemlidir. Aile de huzur olursa toplumda da huzur olur. Aile de huzurun olması için karşılıklı sevgi saygı olması şarttır. Herkesin birbirini olduğu gibi kabul etmesi gereklidir. Huzurlu bir aile yuvası cennet yuvası sayılır. Cennete gitmenin en kestirme yolu da karşılıklı sevgidir, tatlı dildir.

Müftü Şekerci Mutlu bir yuva için "Sen, Ben" kavramını ortadan kaldırmak gerekir. Aile mahremiyeti korunmalı, eşler birbirlerinin eksiklerini yakınlarına ve arkadaşlarına dahi duyurmamalıdır. Hayatın hiçbir safhasında ibadetsiz mutluluk olmaz Sevgi, Saygı, Sabır ve Sadakat kavramlarına dikkat edilmelidir. Eşler birbirlerini ihmal etmemelidir. Eşler birbirini Allah'ın bir lütfu olarak görmelidir. Eşler birbirlerini ve büyüklerini yük olarak değil lütuf olarak görmelidirler" şeklinde konuştu.

Hz. Peygamberin eşleriyle çocuklarına ashabına karşı yaptığı muamele bizim için en iyi örnektir.
Müftü beyin konuşmasından sonra Psikolog Saliha Erdin Aile içi İletişimden bahsetti. Eşlerin birbirine karşı davranış şeklinden bahsetti. Çalışan eşlerin durumu Aile bireylerinin birbirine karşı mesuliyetlerinden bahsetti.

Büyük ilgi gören Programa; İlçe Müftüsü Halil Şekerci, Psikolog Saliha Erdin Kur'an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de 'Huzurlu Aile' Konulu Bir Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement