Esenyurt'taki Cami Yangını - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'taki Cami Yangını

Esenyurt\'taki Cami Yangını

CABİR Başkanı: "Türkiye'de en son akla gelecek kötü hadise, camilerin kundaklanması ve yakılması olayı olur"

08.07.2014 17:41  Güncelleme: 08:39

Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut, Esenyurt'taki Muhammediye Camisi'nde kundaklama sonucu çıktığı öne sürülen yangına ilişkin, " Türkiye'de en son akla gelecek kötü hadise, camilerin kundaklanması ve yakılması olayı olur" dedi.

Olayla ilgili Halkalı Zeynebiye Kültür Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Karabulut, olayın İslam düşmanlarınca planlanan bir proje olduğunu savundu.

Karabulut, " Suriye'de, Irak'ta, Pakistan'da, Afganistan'da, Bahreyn'de ve diğer İslam ülkelerinde yaşanan olaylar bunun şahididir. Irak'ta IŞİD'in birkaç haftada işlediği suçlara baktığımız zaman IŞİD kesinlikle Sünni camiayı temsil etmiyor, bir terör örgütüdür. Türkiye'de en son akla gelecek kötü hadise, camilerin kundaklanması ve yakılması olayı olur" diye konuştu.

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ,DİRLİĞİMİZİ DAİM KILSIN"


Muhammediye Camisi imamının da 10 gün önce tehdit edildiğini öne süren Karabulut, "Sahabe'ye küfreden değil, saygı duyan bir millet" olduklarını hatırlatarak, olayla ilgili emniyet tarafından da önlem alınmadığını savundu.

Karabulut, "Camileri kundaklayanların ortaya çıkarılması gerekiyor. Yapılan saldırıyı İslam dışı bir hareket olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Bu tür olayların endişe verici olduğunu söyleyen Karabulut, "Terör örgütü ve çeteler, Ortadoğu'dan, İslam bölgesinden ve Türkiye'den defolsun. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Saldırıyı yapanlar IŞİD üyesi mi?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"10 gün önce selefi olduklarını açıkça ilan eden 3 genç, caminin imamına gelmişler ve imamı tehdit etmişler. Bundan yola çıkarak da Ortadoğu'daki bütün eylemlerin tamamının arkasında Selefi ve Vahhabi anlayışı vardır. El- Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve Nusra da onların kollarıdır."

Toplantıya, Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği Alimler Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Abdullah Turan ve Zeynebiye Camisi imamı Hamit Turan da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenyurt'taki Cami Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement