Eskişehir'de Gösteri Yürüyüşleri Valilik İznine Bağlandı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Gösteri Yürüyüşleri Valilik İznine Bağlandı

Eskişehir'de gösteri yürüyüşlerinin valilik iznine bağlandığı bildirildi.

09.08.2016 18:42

Eskişehir'de gösteri yürüyüşlerinin valilik iznine bağlandığı bildirildi.

Eskişehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) terör örgütünün planlarının bertaraf edilmesinin özellikle açık alanlarda yapılacak gösteri yürüyüşleri, stant açma, oturma eylemi, çadır kurma, basın açıklamaları ve benzeri etkinliklerde karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmemesi, tesis olunan huzur ortamıyla milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüyle başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla bazı önlemlerin alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi, 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. maddesinin ilgili bendi doğrultusunda ilimiz merkez ve İlçelerinde yapılacak kapalı ve açık yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, stant açma, oturma eylemi, çadır kurma, basın açıklamaları ve benzeri faaliyetlerin tamamı, valilik makamının 8 Ağustos gün ve 805 sayılı olurlarıyla Olağanüstü Hal süresince valiliğimizin iznine bağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Gösteri Yürüyüşleri Valilik İznine Bağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement