Liseli Genci Öldüren Zanlıların Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Liseli Genci Öldüren Zanlıların Yargılanmasına Başlandı

Liseli Genci Öldüren Zanlıların Yargılanmasına Başlandı

Eskişehir'in Gündüzler ilçesinde lise öğrencisini öldürdükten sonra gömen iki zanlının yargılanmasına başlandı.

12.12.2013 23:23  Güncelleme: 08:37

Eskişehir'in Gündüzler ilçesinde lise öğrencisini öldürdükten sonra gömen iki zanlının yargılanmasına başlandı.

Gündüzler ilçesinde 22 Ekim 2012 tarihinde 11. sınıf öğrencisi Abdülgafur Taştan'ı öldürdükleri iddia edilen O.E. (22), ile H.B.'in (17) yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada iki sanıkta hazır bulundu. Olayı kendisinin planladığını anlatan O.E., ilk duruşmada şu ifadeyi verdi:

"Abdülgafur Taştan'dan 5 bin TL aldım. Parayı 7 bin 500 TL olarak bir ay sonra geri ödeyecektim. Bu para ile Antalya'ya gidecektim. Ancak gidemedim. Parayı geri vermek için Abdülgafur'u kahveye çağırdım. Ne kadar istediğini sordum. Benden 5 bin 400 TL istedi. Bende bu parayı verdim. Bir hafta sonra geri geldi ve borcun tarihinin yaklaştığını söyledi. Bende borcumu ödedim dedi. Bana 'daha ödemen gereken borç var' dedi. Bende ödemeyeceğimi söyledim. Daha sonra kahvede karşılaştık. Benden tekrar para istedi. Bende ödediğimi, borcumun olmadığını söyledim. Orada bana 'ya para ya karın' dedi. Bu cümleyi duyunca çılgına döndüm. Bundan sonra öldürme planı yaptım. Bir gün önce gidip çukur kazdım. Daha sonra H.B.'ye Abdülgafur'u öldüreceğimi söyledim. Bana inanmadı ve güldü. İkinci gün H.B. ile beraber gittik. O bizi getirdiği motosikleti dükkanın önüne geri götürdü. Tüfeği ben aldım. Sonra H.B.'nin tepenin oradan gözetleme yapmasını istedim. Abdülgafur geldi. Hiç konuşmadan tetiğe bastım. Pişmanım."

Olayda yargılanan diğer sanık H.B. ise cinayetin işleneceğini bilmediğini söyledi. İlk duruşmada kendisini savunan H.B. şunları söyledi:

"O.E. beni yanına çağırdı. Para kazanmak istiyorsan dediğimi yap dedi ve benden av tüfeğini getirmemi istedi. Abdülgafur'u öldüreceğini bilmiyordum. Olay günü av tüfeğini evden aldım ve O.E. ile belirtilen ormanlık alana motosiklet ile gittik. Daha sonra ben dönerek, motosikleti dükkanın önüne bıraktım. O.E.'nin bulunduğu yere yürüyerek yeniden gittim. O.E bana tepenin orada beklememi söyledi. Orada beklerken 4 el silah sesi duydum. Sonra olayın olduğu yere gittim. Abdülgafur'un vurulduğunu gördüm. Ben neden yaptın, ne yapacağız dedim. Bana 'ağzını sıkı tut. Biri duyarsa senin ve benim ailemi yok ederler' dedi. Bunun üzerine cesedi gömeceğimizi söyledi. Çukuru iyice kazdım. Ben yapamam dedim. Ancak 'senide öldürürüm' diye tehdit etti. Bunun üzerine korktum. Cesedi gömdük. Bu sırada Abdülgafur'un cebinden çıkan cüzdan ve 500 TL parayı O.E. aldı. Daha sonra evlere dağıldık."

Mahkeme heyeti O.E.'nin cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan rapor alınması istedi. Heyet, raporun beklenmesi ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, Gündüzler beldesinde ikamet eden Eskişehir Yunus Emre Lisesi 11. sınıf öğrencisi Abdülgafur Taştan'ı (16), kafasından av tüfeğiyle vurulduktan sonra cesedi gömülü olarak bulunmuştu. Başlatılan çalışmalar sonrasında şüpheliler Orhan E. (22) ile H.B. (17), jandarma ekiplerinin tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüpheliler verdikleri ilk ifadede cinayeti önceden planladıklarını itiraf etmişti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Liseli Genci Öldüren Zanlıların Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement