Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde Doğum Heyecanı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde Doğum Heyecanı

04.12.2017 16:48

Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde kapibara ailesinin doğum bekleyişi görüntülendi.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde kapibara ailesinin doğum bekleyişi görüntülendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hayvanat bahçesinden peş peşe gelen doğum haberleri görevlilerin yeni heyecanlar ve mutluluklar yaşamasını sağlıyor. Son olarak kemirici hayvanların en irisi olan kapibara, 5 ay süren hamilelik döneminden sonra 2 yavru doğurdu.

Baba kapibara doğum sırasında barınağın dışında kapıda bekledi. Yavrular doğumdan hemen sonra yürümeye başlarken 1-2 hafta içinde sütle birlikte diğer besinleri de tüketmeye başlayacaklar. Anne ve babanın görev paylaşımı yaparak baktığı yavrular, gündüzleri babalarıyla bahçede gezerken, anneleri dinlenmek için vakit bulabiliyor.

Anavatanı Güney Amerika olan kalın kürklü kemirgen kapibaralar, sulu ve çamurlu ortamlarda yaşamayı seviyor. Gün boyunca kök bitkiler, otlar ve sucul bitkilerle beslenen otçul kapibaraların, avlanmaları yasak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde Doğum Heyecanı - Son Dakika


Advertisement