Esnafta Ramazan Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Esnafta Ramazan Heyecanı

Esnafta Ramazan Heyecanı

Hazırlıklarını Tamamlayan Esnaf Ramazan Bereketini Bekliyor.

05.08.2010 18:25

Hazırlıklarını tamamlayan esnaf ramazan bereketini bekliyor. 11 Ağustos'ta başlayacak ramazan ayında zenginleşen sofralarla birlikte esnafın yüzü gülecek.

Almanya'nın Köln Kenti'nde hazırlıklarını tamamlayan esnaf ramazan bereketini bekliyor. 11 Ağustos'ta başlayacak ramazan ayında zenginleşen sofralarla birlikte esnafın yüzü gülecek. Ramazan bereketiyle geleceğini belirten esnaf, bir ay boyunca müşterilere en iyi hizmeti sunmaya çalışacak. Her ramazanda olduğu gibi işleri ikiye katlayacak olan baklavacılar ramazanda çift vardiya yapacaklar. Restoranlar müşterilerine bol çeşitlerle en iyi ve en hızlı hizmeti sunabilmek için personel sayılarını arttırdılar. Rezervasyonlar ise şimdiden dolu. Ramazan sofralarına sıcak pide yetiştirebilmek için fırıncılar da hazırlıklarını tamamladılar. Ayrıca ramazan ayının vazgeçilmezi hurmalar tezgahtaki yerlerini aldılar.

BAKLAVASIZ RAMAZAN OLMAZ

Hasret Pastahanesi'nin işletmecilerinden Atakan Sancarbarlas, ?Ramazan bereketiyle birlikte gelir. Mübarek ay için bayağı hazırlık yaptık. Bir ay boyunca işlerimiz yoğun olacak. Usta sayımızı arttırdık. Ramazana birkaç gün kala siparişleri yetiştirebilmek için gece gündüz çalışacağız. Türkiye'den bol miktarda un, fıstık ve ceviz getirttik. Depomuz dolu. İftardan önce baklava almak isteyenler buraya akın ediyorlar. Bütün gün oruç tutan insanlar şekerli şeyler yeme ihtiyacı hissediyor. Her yıl ramazanı 4 gözle bekliyoruz? şeklinde konuştu.

BOL SUSAMLI PİDELER HAZIR

Köln'deki Kilim'in sahiplerinden Faruk Aldağ: ?Ramazanda bol susamlı pideler çıkartıyoruz. Tereyağlı, yumurtalı ve tahinli pidelerimiz olacak. İftarda pide yetiştirmekte zorlanıyoruz. Sıcak pide almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Ekmekler kısa sürede tükeniyor. Ramazan için stoklarımız tamam.?

BOL ÇEŞİT HIZLI HİZMET

İftarda yemekleri yetiştirebilmek için personel sayısını arttırdıklarını dile getiren Büyük Harran Doy Doy'un işletme sorumlusu Gaziantepli Hüseyin Yıldırım şunları söyledi: ?Müşterilerimiz için imsakiye bastırdık. Ramazanda özellikle sulu yemek ve tatlı çeşitlerimiz fazla olacak. Çünkü insanlar menüde bir çeşitlilik, zenginlik görmek istiyorlar. Ayrıca iftar vakti canlı ezan okutacağız. Sahurda da açığız. Köln'lülere 24 saat hizmet vereceğiz. İftar saatinde müşterilerimizi bekletmeden yemeklerini önlerine getirmek bizim için çok önemli.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esnafta Ramazan Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement