Eti Bakır Samsun İşletmesi'ndeki Amonyak Tankı Kapağının Çökmesi - Son Dakika
Güncel

Eti Bakır Samsun İşletmesi'ndeki Amonyak Tankı Kapağının Çökmesi

Eti Bakır Samsun İşletmesi\'ndeki Amonyak Tankı Kapağının Çökmesi

Samsun'daki Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesinin ardından yaralı kurtulan işçiler, kaza sırasında yaşadıklarını AA'ya anlattı.

23.11.2012 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'daki Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesinin ardından yaralı kurtulan işçiler, kaza sırasında yaşadıklarını AA'ya anlattı.

Kaza sonrası Medicana Samsun Hastanesi'nde tedavi altına alınan işçilerden Yüksel Demir (37), kaza anında "ölüm kalım" arasında gelgitler yaşadığını ifade etti.

Amonyak tankı kapağının üzerinde çalıştığını ve her şeyin bir anda olup bittiğini anlatan Demir, şunları söyledi:

"Kaza anında ben üstte çalışıyordum. Birden yıkılmaya başladı. Yaklaşık 10 metre yükseklikteydik. Düşmeye başladık. Tankın içinde 2 metrede, 3 metrede, 6 metrede çalışanlar vardı. Biz içeride çalışanların üzerine düştük. Yaklaşık 10 metre yükseklikteydim. Kaza sanıyorum tankı ayakta tutan direklerin alt kısmındaki sabitleyici takozların, güçlendirmeleri ve kaynakları yapılmadan çıkarılmasından dolayı meydana geldi. Bir güç kaybı yaşandı ve tankın direkleri kapağı tartmadı. Öleceğimi sandım, kızım aklıma geldi. Yaşadığım için çok şanlıyım."

Demir, Kocaeli'de bulunan fabrikada 3 yıldır çalıştığını, geçici iş için Samsun'daki fabrikada görevlendirildiğini belirtti.

-"Yaşadığımız kaza kabustan farksızdı"-

Ali Başkaya (31) ise yaşadıkları kazanın kabustan farksız olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 2 ay önce Ordu'nun Gürgentepe ilçesinden gelerek işe başladığını anlatan Başkaya, şunları kaydetti:

"Ben kaynak yardımcısı olarak taşlama işlemi yapıyordum. Kazanın nasıl olduğunu anlamadık. Her şey aniden gelişti. Büyük bir ses duyduk. Tankın üzerindeydim, sanki bir patlama oldu, tankın kapağıyla düşmeye başladık. Birden savrulduğumu fark ettim. Ayağım demirlerin arasına sıkıştı, öleceğimi sandım. Sağ kurtulacağımı tahmin etmiyordum."

Muhabir: Mehmet Kumcağız - İlyas Gün

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eti Bakır Samsun İşletmesi'ndeki Amonyak Tankı Kapağının Çökmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement