ETİ Çocuk Tiyatrosu'na Altın Pusula'dan Jüri Özel Ödülü! - Son Dakika
Güncel

ETİ Çocuk Tiyatrosu'na Altın Pusula'dan Jüri Özel Ödülü!

ETİ Çocuk Tiyatrosu\'na Altın Pusula\'dan Jüri Özel Ödülü!

ETİ, çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak üzere 12 yıldır aralıksız sürdürdüğü ETİ Çocuk Tiyatrosu ile Altın Pusula Jüri Özel Ödülü aldı.

28.06.2013 16:37  Güncelleme: 16:38

ETİ, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri'nde ETİ Çocuk Tiyatrosu projesi ile "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü.

2001 yılından bu yana çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz tiyatro oyunları sergileyen ve bugüne dek 1 milyonu aşkın çocuğa ulaşan ETİ Çocuk Tiyatrosu, "sürdürülebilir çocuk projesi" olarak 12. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri'nde "Jüri Özel Ödülü"nün sahibi oldu.

ETİ, yıllardır Türkiye'nin ihtiyacına yönelik, uzun soluklu, sürdürülebilir projeleri ile toplumun her kesimi için fayda yaratmaya özen gösteriyor. ETİ'nin Altın Pusula Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen ETİ Çocuk Tiyatrosu projesi ise markanın yenilikçi, uzun soluklu ve fark yaratan projelerinden biri olarak öne çıkıyor.

ETİ Pazarlama Hizmetleri Müdürü Merve Erdebil, ETİ olarak "hayata küçük mutluluklar katma" mottosu ile hareket ettiklerini, ETİ Çocuk Tiyatrosu ile geleceğin mimarı çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine önemli katkılar sağladıklarını dile getirdi. Erdebil, şunları söyledi: "Şimdi bu çabamızın Altın Pusula ile taçlandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra da tüketicilerimizin güven ve sevgisinden aldığımız güçle, ETİ Çocuk Tiyatrosu gibi projelerimiz ile ülkemizin ve çocuklarımızın yarınlarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Her 12 çocuktan biri dünya klasiğini izledi

ETİ Çocuk Tiyatrosu'nun temeli, 1965-1966 yıllarında Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen Bisküvi Adam oyununun, 2001 yılında Çisenti Çocuk Tiyatrosu tarafından ETİ'nin desteği ile yeniden sahnelemesi ile atıldı.

Bugüne dek iki binden fazla gösterim yaparak Türkiye'yi sekiz kez, KKTC'yi altı kez dolaşan ve 81 ilin tamamına ulaşan ETİ Çocuk Tiyatrosu, geçen yıl yurtdışına da açıldı. Bu çalışmanın ilk durağı olarak Kasım 2012'de Makedonya'yı ziyaret ederek Üsküp'te yaşayan ve yaşları 6-10 arasında değişen 300 Türk öğrenciye bir dünya klasiği olan Çizmeli Kedi oyunu sergilendi.

12 yıldır aralıksız süren ETİ Çocuk Tiyatrosu ile bugüne dek 1 milyonu aşkın çocuğu ücretsiz tiyatro ile buluştu. ETİ Çocuk Tiyatrosu ile yaşları 5-14 arasında değişen her 12 çocuktan biri, dünya klasiği olan eserleri ücretsiz izleme fırsatı elde etti.

Sırasıyla "Bisküvi Adam (2001-2003)", "Kakaolu Olsun (2002-2003)", "Alaaddin'in Sihirli Lambası (2003-2006)", "Alice Harikalar Diyarında (2006-2008)" ve "Pinokyo (2008-2011)" eserleri ile perde diyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, 2012 - 2013 sezonunda "Çizmeli Kedi" oyunu ile sahne aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ETİ Çocuk Tiyatrosu'na Altın Pusula'dan Jüri Özel Ödülü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement