Evlendirilmek İstenen Küçük Kızların Düğününü Polis Bastı - Son Dakika
Güncel

Evlendirilmek İstenen Küçük Kızların Düğününü Polis Bastı

Evlendirilmek İstenen Küçük Kızların Düğününü Polis Bastı

Hindistan'da yaşları 2 ile 12 arasında değişen 4 küçük kız çocuğu evlendirilmek istendi. Bir gazetecinin olayı ihbar etmesiyle polis düğünü bastı, kızları kurtardı.

05.03.2016 22:18  Güncelleme: 22:26

Hindistan polisi küçük kızlarını gizli bir düğünle evlendiren üç adam göz altına aldı. Evlendirilen kız çocuklarından bir tanesinin sadece iki yaşında olduğu belirtildi.

YAKALANMAMAK İÇİN DÜĞÜNÜ ERKENE ALDILAR

Yaşları 2 ile 12 arasında değişen dört kız çocuğu, Hindistan'nın Rajasthan eyaletinin Bhilwara kentine bağlı Gajuna köyünde yapılan gizli bir düğün ile evlendirildi. Düğün önce 25 Şubat'ta planlandı ama polis tarafından yakalanacakları korkusu ile kızlardan birinin babası düğünü iki gün erkene aldı.

GAZETECİ, KÖYLÜ GİYİNİP POLİSE İHBARDA BULUNDU

Köydeki düğünden haberdar olan bir gazeteci tanınmamak için köylü gibi giyinip düğüne katıldı. Daha sonra düğünde küçük kız çocuklarının resmini telefonu ile çeken gazeteci, durumu polise ihbar etti. Düğünü basan polis, biri 37 diğerlerinin 40 yaşında olan üç adamı göz altına aldı. Kızlardan birinin babası geçen sene öldüğü için ailesinden kimse göz altına alınmadı.

KÜÇÜK KIZLAR POLİS GÖZETİMİNDE

Şuan çocuk gelinler geleneksel olarak kocaları ile yaşamıyorlar ama polis gözetimi altında aileleri ile yaşıyorlar. Surendra Kumar Mishra isimli bir yetkili, yakalanan kişilerin yasa dışı çocuk yaşta evlilik yaptırdıkları için gözaltına aldığını söyledi. Adamlar maksimum 100.000 Hindistan Rupees ( yaklaşın 1000 euro ) para cezası alacaklar.

EVLİLİKLER İPTAL EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Çocuk yaşta evliliklerin iptal edilmesine öncülük eden çocuk hakları aktivisti Kriti Bharti, yapılan bu dört evliliği iptal ettirmek için yardım bekliyor.




Son Dakika Güncel Evlendirilmek İstenen Küçük Kızların Düğününü Polis Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • Yıldırım: Akp sayesinde yakında Turkiyedede böyle şeyler görürsek hiç şaşırmam. 22 51 Yanıtla
    cann: Sen fitne çıkartmada turkiye ne yapacagını bilir merak etme 1 1
  • ....: türkiyedeki yobazlarda 6 yaşındakı kıza evlilik yapılır dıye vetfa çıkarttılar akp yobazları 11 23 Yanıtla
  • Hansel: AYNİ KÜRTLER TIPATIP COCUK ZAPKINLARİ 8 24 Yanıtla
  • Yasir bas: Seriatci bunlar kesin 5 27 Yanıtla
  • AKP : AKP olmasaydı aç kalıcaksınız sefil kalıcaksınız hdp benziceksiniz sefiller sizi 11 20 Yanıtla
  • malesef: Kesin muslumandir.isidde suriyede irakta aynisini yapiyor.sonrada satiyor. 5 25 Yanıtla
    Sen: Sen muslumanligi ne sandin muslumanlik oyle snin dedigin gbi olsaydi bu dunya yasanmaz olurdu hic ama hic kimsenin boyle musluman dusmani olmasina gerek yok muslumanlikda yani islamda asla boyle biseye yer yoktur bu arada onlar hindistanda yasiyorlar ve hindistan muslumanlik yok olsa inegi kutsal saymazlar allah kalbinize islam aski versin 20 2
  • ANTİ AKP: BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET MİNNET VE ŞÜKRANLA YADEDİYORUM YOLLARI NURLU IŞIKLI MEKANLARI CENNET HZ MUHAMMED SAV AS KOMŞU OLSUNLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ BUGÜN Kİ DURUMUNA GETİREREK HARABEYE DÖNDÜRÜP KAN GÖLÜNE ÇEVİREN ORTADOĞU BATAKLIĞINA ÇEKEREK BOĞMAYA ÇALIŞAN KİRLİ EMELLERİNE ALET EDEREK HARAP VE BİTAP DÜŞÜRÜP MEMLEKETİ PEŞKEŞ ÇEKMEYE ÇALIŞIP TASFİYE ETMEK İÇİN VAR GÜÇLERİYLE ÇALIŞAN HER KİM VE KİMLER İSE ALLAH CÜMLESİNİ KAHRI PERİŞAN EYLESİN... 13 11 Yanıtla
  • melek su: yeter ya biktirdun akp akp ne alakasi var bunun akp le 18 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement