Evlerini Nesin Vakfı'na Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Evlerini Nesin Vakfı'na Bağışladı

Evlerini Nesin Vakfı\'na Bağışladı

Nişanyan: "Mücadelemi Mal Mülk İçin Yaptığımı Sananlar Yanıldı"

24.02.2011 18:10

"MÜCADELEMİ MAL MÜLK İÇİN YAPTIĞIMI SANANLAR YANILDI"

YAZAR ve dilbilimci Sevan Nişanyan, İzmir'in Selçuk İlçesi Şirince Köyü'ndeki, ruhsatsız yapıldığı için yıkım kararı verilen Nişanyan Evleri'nin kendisine ait olan paylarını Nesin Vakfı'na bağışladığını açıkladı.

Nişanyan, "Bu evler insanlara güzelliği ve özgürlüğü hatırlatmak amacıyla yapıldı" derken, bu evlerin 'kendisinin malı' olmadığını, ifade ederek, "Köyün malıdır. Ülkenin malıdır. İnsanlığın malıdır. Kalıcı olmaları açısından Nesin Vakfı'nın daha uygun bir el olacağını düşündüm. Bağış fikri zaten uzun zamandan beri vardı. Son günlerde yaşadığımız acı olaylar, sürecin hızlanmasını sağladı" dedi.

Nesin Vakfı adına bağışı kabul eden Prof. Dr. Ali Nesin, "Zenginliğimize zenginlik, güzelliğimize güzellik katıldı. Nesin Vakfı'nda yetişen çocukların bu güzelliğin seviyesine yükselmeleri ve bu güzelliği haketmeleri için elimizden geleni yapacağız. Her bağış gibi bu bağış da bize görev ve sorumluluk yüklüyor" diye konuştu. Nişanyan, ruhsatsız oldukları gerekçesiyle verilen yıkım kararlarına, bağışta bulunmasının etkisinin olup olmayacağı sorusuna şu cevabı verdi:

"Öyle de yıkamazlar, böyle de yıkamazlar. Yıksalar o enkazın altında devlet kalır. Bu hakikati kavrayamayanları, gaflet uykusundan uyandırmak açısından bu attığımız adım belki öğretici olur."

Bağışlanan mülkler Nişanyan Oteli, tarihi ev, hamam, arsa ile çok sayıda bağevi, konak, çiftlik ve Hodri Meydan Kulesi'ni içeren İlyastepe arazisinden oluşuyor. Nişanyan'ın kendi evi de bağışlanan mülkler arasında bulunuyor. Nişanyan Evleri otel tesislerini Nişanyan işletmeye devam edecek. Bağış için imzalar bugün Selçuk Tapu Müdürlüğü'nde törenle atılacak.

"MÜCADELEMİ MAL MÜLK İÇİN YAPTIĞIMI SANANLAR YANILDI"

Yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan, Şirince Köyü'ndeki Nişanyan Evleri'nin kendisine ait olan paylarını Selçuk Tapu Dairesi'ne törenle Nesin Vakfı'na bağışladı. Nişanyan, imzaların atılmasının ardından yaptığı açıklamada, bugünler için 13 yıldan bu yana özgürlük ve güzellik mücadelesi verdiğini belirterek, "Çirkinliğin olduğu yerde güzellik asla olmaz. Bu mücadelemi mal- mülk için yaptığımı sananlar yanıldı" dedi.

Törene şalvar ve belinde kuşakla gelen Nişanyan, neden böyle giyindiğini soran gazetecilere, "Mücadelemde Kürt arkadaşlarımdan hep destek gördüm. Geçtiğimiz aylarda onların özgürlük mücadelesini desteklemek için Diyarbakır'a birkaç kez gittim. Bu kıyafetleri onlar armağan ettiler. Bugün, onlara saygımı göstermek ve teşekkür için böyle giyindim" diye konuştu.

Nesin Vakfı Başkanı Ali Nesin ise kendilerine ilk kez böyle büyük bir bağış yapıldığıını belirterek, "Sevan Nişanyan dostumuza böyle bir güzellik yarattığı için teşekkür ediyorum" dedi. Nesin, konuşmasının ardından Nişanyan'a Nesin Vakfı'nın plaketini verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evlerini Nesin Vakfı'na Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement