Evren Yayıncılık: İçerik Düzeltmeleri Yapılan Kitaplarımız Tüm Okullara Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Evren Yayıncılık: İçerik Düzeltmeleri Yapılan Kitaplarımız Tüm Okullara Dağıtıldı

Evren Yayıncılık: İçerik Düzeltmeleri Yapılan Kitaplarımız Tüm Okullara Dağıtıldı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul ve ortaokullarda okutulan bazı ders kitaplarının dağıtılmaması yönündeki talimatı üzerine, 6 ders kitabındaki bazı içeriklerle ilgili düzeltme istendi.

22.09.2016 09:27

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul ve ortaokullarda okutulan bazı ders kitaplarının dağıtılmaması yönündeki talimatı üzerine, 6 ders kitabındaki bazı içeriklerle ilgili düzeltme istendi. Listede yer alan Evren Yayıncılık'tan yapılan açıklamada, bakanlığın istediği düzeltmelerin yapıldığı ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca da bu düzeltmelerin onaylandığı kaydedildi.

FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle çok sayıda yayınevinin kapatılması ve yayınlarının toplatılması veya basılmaması nedeniyle okullardaki eğitim, birçok ders kitabı eksiğiyle başladı. FETÖ bağlantılı yayınevlerinin dışında bazı yayınevlerinin bastığı ders kitaplarıyla ilgili de içeriklerin düzeltilmesi istendi ve bu nedenle bazı ders kitapları okullara dağıtılamadı. Bakanlığın önce okullarda dağıtımının yapılmamasını istediği kitaplardan 6'sına ilişkin, bazı içeriklerle ilgili düzeltmeler talep edildi ve ilgili yayınevleri de bu düzeltmeleri yaparak bakanlığa sundu.

Düzeltme talep edilen yayınevlerinden Evren Yayıncılık'tan yapılan açıklamada, FETÖ veya herhangi bir illegal yapıyla hiçbir ilgilerinin olmadığı kaydedildi. Evren Yayıncılık'ın listedeki 6'ncı sınıf Sosyal Bilgiler kitabı ve bu kitaba ait Sosyal Bilgiler Öğretmen Kılavuz kitabında istenilen düzeltmelerin yapıldığı ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca bu düzeltmelerin onaylandığı kaydedildi.

Evren Yayıncılık'tan yapılan açıklamada, yayınevine ait Hayat Bilgisi 2'nci sınıf ders kitabı ve Öğretmen Kılavuz kitabının basılarak bu eğitim ve öğretim yılında tüm okullara dağıtıldığı dile getirildi.

DÜZELTME İSTENEN İÇERİKLER

6'ncı sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabında bakanlık tarafından düzeltilmesi istenen içeriklerden birinin, Türkiye'nin artık katılmama kararı aldığı gerekçesiyle Eurovision Şarkı Yarışması'na ilişkin kitapta yer alan bölümün kaldırılması olduğu, bu bölümün de çıkarıldığı kaydedildi.

Değiştirilmesi istenen ve değiştirilen bir başka içerik ise 'Türk tarihinde kadının konumu ile örnekleri kadın haklarının gelişimi açısından yorumlar' konusunda Türkiye'nin ilk kadın kaymakamı olarak gösterilen ismin kaldırılması yönünde olduğu açıklandı.

YAYINEVİNDEN YAZILI AÇIKLAMA

Evren Yayıncılık'tan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Eğitim yayıncılığı alanında 40 yıldır faaliyet gösteren yayınevimizin FETÖ veya herhangi bir illegal yapı ile ilişkisi olmamıştır. Listedeki kitabımızla ilgili olarak MEB tarafından 22 Ağustos 2016 tarihinde istenen düzeltmeler ivedi olarak yapılmış ve kitabımız incelenmek üzere 23 Ağustos 2016 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na teslim edilmiştir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından incelenen kitabımızda yapılan düzeltmelerin uygun bulunduğu, 24 Ağustos 2016 tarihli yazı ile tarafımıza bildirilmiştir. Yazı incelendiğinde 'aslına uygun basımının sağlanması' ifadesinden de anlaşılacağı üzere yayınevimize yönelik bir sınırlama ya da FETÖ bağlantısının söz konusu olmadığı apaçık ortadadır. Ayrıca, yayınevimizin kurucusu, emniyetteki FETÖ yapılanması tarafından 2007 yılından itibaren aylarca usulsüz olarak dinlendiği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı (Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu) tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, müşteki olarak bilgisine başvurulmuş bir kişidir. Kaldı ki yayınevimize ait olan Hayat Bilgisi 2. Sınıf Ders Kitabının 3 x 1 milyon 390 bin 822 adet, Öğretmen Kılavuz Kitabının 60 bin 300 adet basılarak 2016-2017 eğitim öğretim yılında tüm ilkokul 2. sınıflarda okutulması yayınevimizin FETÖ bağlantısı olmadığının en açık kanıtıdır." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evren Yayıncılık: İçerik Düzeltmeleri Yapılan Kitaplarımız Tüm Okullara Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement