Expo Mektubunu Verecek Heyette Kocaoğlu Yok - Son Dakika
Güncel

Expo Mektubunu Verecek Heyette Kocaoğlu Yok

Expo Mektubunu Verecek Heyette Kocaoğlu Yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı İzmir'in 2020 EXPO adaylığı başvurusunu içeren mektubu Uluslararası Sergiler Bürosu'na verecek.

17.05.2011 16:35

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı İzmir'in 2020 EXPO adaylığı başvurusunu içeren mektubu Uluslararası Sergiler Bürosu'na (BIE) verecek İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığındaki heyet Paris'e giderken, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu İzmir'de kaldı. Başkan Kacaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon, fiili bir durum var. Bu fiili durum çerçevesinde İzmir'den ayrılmayı kendim ve belediye açısından uygun bulmadım, onun için gitmedim" dedi.

İzmir'in 2020 EXPO adaylığıyla ilgili mektup, yarın organizasyonu düzenleyen ve merkezi Paris'de bulunan BIE'ye verilecek. Böylece İzmir EXPO 2020'yi düzenlemek için resmen başvurmuş olacak.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Ergüder Can ve bürokratlardan oluşan heyet Paris'e uçarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'de kalması kafaları karıştırdı.

Başkan Kocaoğlu, 'protesto' amaçlı Paris'e gitmediği söylentilerine açıklık getirdi. Kocaoğlu, Bornova İlçesi Altındağ Semti'nde belediyenin 'Toptan Çözüm Ekipleri' tarafından yapılan çalışmalarla ilgili denetleme ve tanıtım gezisinde gazetecilerin soruları üzerine, EXPO 2020 için Paris'e gidecek heyette neden yeralmadığını açıkladı. Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz İzmir'in adaylığını içeren mektup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Vali Cahit Kıraç başkanlığındaki bir heyet bugün Paris'e gitti. Heyet, BİE Genel sekreterini ziyaret ederek İzmir'e davet edecek. Bu bir nezaket ziyaretidir. Biz de İzmir heyetinin içinde olacaktık. Ama EXPO'nun geleceğiyle ilgili bizim gidip gitmememiz herhangi bir sorun içermiyor. Hepimizin bildiği gibi, belediyemize yapılan operasyon, fiili durum var. Bu fiili durum çerçevesinde İzmir'den ayrılmayı kendi açımdan, belediye açısından uygun bulmadım. Bunun için gitmedim. Ama konuklar buraya geldiğinde evsahipliği yapacağız. Biz 2015 ve 2020 sürecinde sürekli EXPO'nun takipçisi olduk. Hükümetle yerel yöneticilerle yoğun çalışmalar yaptık. Yerel yönetimler olarak büyük destekler verdik, vermeye de devam edeceğiz. Hükümetle, yerel yönetimle, Valilik'le birlikte EXPO 2020'ye evsahipliği yapmak için yoğun bir çalışma içinde olacağız. Buradaki durumumuz tutumumuz, bugüne kadar EXPO ile ilgili yaptığımız açıklamalar herkesin malumudur. "

PROTESTO SÖZKONUSU OLAMAZ

Bir gazetecinin, "Paris'e gitmemenizi protesto olarak algılamamalı mıyız o halde?" sorusu üzerine Kocaoğlu, herhangi bir protestonun sözkonusu olamayacağını söyledi. Kocaoğlu "Protesto söz konusu olamaz. Şu anda gitmeyi uygun bulmadım. Bunun bizim için herkes için gerekçeleri belli. Ama bana EXPO'yu protesto etme gömleği giydirmeye çalışanlar varsa abesle iştikal ediyorlar. Bizim bu kent için ne yaptığımız, ne konuştuğumuz ne işler yaptığımız herkesin malumudur. Bir protesto söz konusu değildir. İzmir'in geleceği için kendimizi vakfetmek durumundayız. Her zamanda vakfediyoruz. Bizim böyle bir protestoyla işimiz yoktur. Hem belediye başkanlığı sorumluluğuyla, hem de kentin sorumluluğuyla hareket ediyoruz" dedi.

Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir ve Antalya'da AK Parti'nin durumunun iyi olduğunu, güçlü oldukları şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan ve değerlendirmesini soran gazeteciye ise bu açıklamayı duymadığını ancak seçim döneminde Başbakan Erdoğan'ın bu tür değerlendirmelerde bulunabileceğini söyledi. Kocaoğlu, 12 Haziran'da vatandaşın tercihinin sandığa yansıyacağını ve herkesin bu karara saygı göstermesi gerektiğini, kendisinin CHP'li olduğunu, bu nedenle CHP'nin başarısı için çalışacağını söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Expo Mektubunu Verecek Heyette Kocaoğlu Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement