'Extreme Sailing Series 2011' - Son Dakika
Güncel

'Extreme Sailing Series 2011'

\'Extreme Sailing Series 2011\'

'Extreme Sailing Series 2011'de yarın start alacak İstanbul etabının tanıtım toplantısı yapıldı.

26.05.2011 17:51

Extreme Sailing Series 2011'de yarın start alacak İstanbul etabının tanıtım toplantısı yapıldı.

Balat'taki Şair Nedim Parkı'na kurulan stant alanında düzenlenen basın toplantısına, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Spor A. Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Euroasia Sports firması Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Ark ile Extreme Sailing Series Başkanı Mark Turner katıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, su sporlarının tarihi yarımadaya ayrı bir güzellik kattığını belirtti. Bu yıl Haliç'te su kayağı ve kürek yarışları yapılacağını dile getiren Demir, Haliç'e bir su kayağı tesisi kuracaklarını ifade etti.

Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre de yarışların Türk yelkencileri için ufuk açacak nitelikte olduğunu belirterek, "Haliç gibi süper bir arenada, çok çekici, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyon Türkiye'deki yelkenciliğine bakışı da etkileyecektir" dedi.

Euroasia Sports Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Ark da 5 yıldır organizasyonu Türkiye'ye getirmeyi planladıklarını belirterek, "Önce yayınları ülkemize getirdik. Mark Turner ile görüştük ve sonunda yarışları buraya getirdik" dedi.

Ark, yarışların televizyon kanallarıyla dünya çapında 220 milyon kişiye ulaştığını ifade ederek, organizasyonun Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Kaan Ark, organizasyonun düzenlenmesine katkıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre'ye teşekkür etti.

"Burada olmak çok güzel" diyerek sözlerine başlayan Extreme Sailing Series Başkanı Mark Turner da İstanbul'un Avrupa ve Asya'nın birleştiği bir kent olduğuna değinerek, organizasyonun İstanbul'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Basın toplantısının ardından dümenciler tanıtıldı. Dümenciler, kendilerini heyecanlı bir yarışın beklediğini ifade etti. Daha sonra, basın mensupları ile Sibel Tüzün ve Paşhan Yılmazel'in de aralarında bulunduğu ünlülerin katılımıyla sembolik yarış düzenlendi.

İlk etabı Umman'da, ikinci etabı Çin'de yapılan organizasyonun üçüncü etabı, yarın saat 14. 00'te Haliç'ten start alacak yarışla başlayacak.

Toplam 8 ülkeden 11 takımın katıldığı yarışta, 11 extreme katamaranla 17 farklı ülkeden 44 denizci mücadele edecek. Haliç'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri önündeki rotada, 3 gün boyunca 8'er yarış planlanıyor.

Yarışın bundan sonraki etabı ABD'de, 5. etabı İngiltere'de, 6. etabı İtalya'da, 7. etabı Fransa'da, 8. etabı İspanya'da, 9. ve son etabı da Singapur'da yapılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Extreme Sailing Series 2011' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement