"Ezanlar Yanlış Okunuyor" - Son Dakika
Güncel

"Ezanlar Yanlış Okunuyor"

"Ezanlar Yanlış Okunuyor"

Yaşar Nuri Öztürk, şimdi de ezanla ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

15.11.2012 12:31  Güncelleme: 17:33

Marjinal açıklamalarıyla her zaman gündemde kalmayı başaran Yaşar Nuri Öztürk, şimdi de ezanla ilgili çok tartışılacak bir iddiada bulundu. Yaşar Nuri Öztürk 'Ezanlar yanlış okunuyor' diyerek yeni bir tartışmanın da kapısını aralamış oldu.

"PEYGAMBERİMİZ YASAKLADI"

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Mesut Yar'ın sunduğu 'Burada Laf Çok' programına konuk olan ünlü ilahiyat profesörü Öztürk, Peygamberin ezanı cihazla okunmasını yasakladığını söyledi.

"Ezanı cihazla okuyamazsınız. İslam bunu yasaklamıştır" diyen Öztürk, "Bugün cihazla ezan okumak İslam'a, Peygamberimizin talimatına açıkça aykırıdır. Ve bu aykırılığı sürdürüyorlar. Niye sürdürüyorlar onu onlara sormak lazım" dedi.

"NAMAZ VAKTİNİ CİHAZLA İLAN EDEMEZSİNİZ"

Öztürk, "Peygamberimizin açık talimatı güzel sesli adamlar ezan okuyacaktır. Peygamberin talimatı bu, bunu dedikten sonra bunun lamı cimi var mı? Güzel sesli insanlar okuyacak, bunu bulacaksınız. Ezan'ın ruhaniyeti insan sesiyle okunmasındadır. Namaz vaktini cihazla ilan edemezsiniz. Bunu İslam yasaklamıştır. Hz. Muhammed'in ilk gün koyduğu yasaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Ezanlar Yanlış Okunuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement