F Filistinliler, aşırı sağcıların bulunacağı bir Netanyahu hükümetini öncekilerinden farklı görmüyor - Son Dakika
Güncel

F Filistinliler, aşırı sağcıların bulunacağı bir Netanyahu hükümetini öncekilerinden farklı görmüyor

Şam kapısı ve çevresinden detay görüntüler 74 yaşında Kudüslü Vech Bişara ile röportaj 68 yaşında Muhammed Adara ile röportaj 63 yaşında Ziyad bey ile röportaj Tulkeremli 47 yaşında Ömer ile röportaj Anadolu Ajansı Kudüs Muhabiri Mücahit Aydemir'in anonsu KUDÜS (AA) – MÜCAHİT AYDEMİR...

05.11.2022 13:18  Güncelleme: 13:25

Şam kapısı ve çevresinden detay görüntüler

74 yaşında Kudüslü Vech Bişara ile röportaj

68 yaşında Muhammed Adara ile röportaj

63 yaşında Ziyad bey ile röportaj

Tulkeremli 47 yaşında Ömer ile röportaj

Anadolu Ajansı Kudüs Muhabiri Mücahit Aydemir'in anonsu KUDÜS (AA) – MÜCAHİT AYDEMİR – Filistinliler, İsrail'de 1 Kasım'daki genel seçimlerden zaferle çıkan Binyamin Netanyahu'nun aşırı sağcı partilerle kuracağı bir hükümetin, kendilerine yönelik işgal ve baskılar açısından şimdiki İsrail yönetiminden farklı olmayacağını düşünüyor.

İsrail'de son 3,5 yılda 5'inci kez yapılan erken seçimde, eski başbakan ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu'nun başını çektiği sağ blok, 120 sandalyeli İsrail Meclisi'ne 64 milletvekili göndererek açık bir zafer kazandı.

Bu sonuçlara göre, Netanyahu liderliğindeki blokta yer alan aşırıcı-ırkçı Dini Siyonizm ve "Yahudi Gücü" partilerinin oluşturduğu liste, 14 milletvekiliyle yarışı üçüncü bitirdi. Filistinlilere yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemleri nedeniyle eleştirilen bu partilerinin yeni hükümette söz sahibi olması bekleniyor.

Mevcut Başbakan Yair Lapid'in öncülük ettiği koalisyon hükümeti, birbirinden farklı çok sayıda partiyi barındıran ve ülkenin siyasi tarihinde ilk kez Arap partilerini de içine alan koalisyon durumundayken, Netanyahu'nun seçime birlikte girerek zafer kazanan sağ bloku ise yalnızca Ultra-Ortodoks Yahudi (Haredi) dini partiler ve aşırı sağcı partilerden oluşuyor.

İsrail böylelikle bu seçimler sonucunda, ülkenin siyasi tarihinde, en fazla çeşitlilik barındıran koalisyon hükümetinden en sağcı koalisyon hükümetine geçmiş oldu.

F Filistinliler, aşırı sağcıların bulunacağı bir Netanyahu hükümetini öncekilerinden farklı görmüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel F Filistinliler, aşırı sağcıların bulunacağı bir Netanyahu hükümetini öncekilerinden farklı görmüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement