Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, fahri trafik müfettişleri ile 2016 yılı değerlendirme toplantısında bir araya geldi.
Antalya Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen ve 209 fahri trafik müfettişinin katıldığı toplantıda konuşan Uzunkaya, Türkiye'de her gün olaylar ile gündemin değiştiğini ancak trafik teröründe gündemin hiç değişmediğini söyledi.
Uzunkaya, Dünya Sağlık Örgütü'nün raporlarına göre her yıl dünyada 1 milyon 500 bine yakın insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğine ve 19-24 yaş grubu gençlerin ölüm nedenleri sıralamasında trafik kazalarının üçüncü sırada yer aldığına dikkati çekti.
Trafik kazaları ile mücadelenin uzun vadeli yapıldığına işaret eden Uzunkaya, "Bu mücadele sağlam zemine oturan projeli çalışmalarla, toplumun tüm kesiminin katılımı ve duyarlılığı ile mümkün olabilir. Antalya'da kayıtlı bin 265 fahri trafik müfettişine gönüllü denetim işini yaptıkları için teşekkür ediyorum. Fahri trafik müfettişliği polislere yardımcı olmanın yanı sıra vatandaşlara trafikte bir çift gizli gözün kendilerini izlediği algısını vermek ve bu algı üzerinden kurallara uymaya yönlendirmek için başlatıldı." dedi.
Trafik müfettişlerimizin ilk yıllardaki heyecanının kalmadığını ifade eden Uzunkaya, "2014 yılında 60 bin tutanak tutulurken, 2015 yılında 36 bine, 2016 yılında ise 15 bine düştü. Bunun sebeplerini araştıracağız." diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Fahri Trafik Müfettişleri 2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.