Farklı Dinlerin Temsilcileri, Ramazan'ın İlk Günü Şişli'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Farklı Dinlerin Temsilcileri, Ramazan'ın İlk Günü Şişli'de Buluştu

Farklı Dinlerin Temsilcileri, Ramazan\'ın İlk Günü Şişli\'de Buluştu

Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan'ın ilk gününde ilçedeki değişik dinlerin temsilcilerini ağırladı.

20.07.2012 23:58

Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan'ın ilk gününde ilçedeki değişik dinlerin temsilcilerini ağırladı.

Mecidiyeköy'de kurulan ve Ramazan boyunca her akşam üç bin kişinin orucunu açacağı iftar çadırında, Ermeni Patrik Vekili Episkopos Aram Ateşyan, Süryani-Katolik Cemaati lideri Yusuf Sağ, Süryani Kadim Vakfı Horepiskopos Hanna Aykurt, Süryani Kadım Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Gürdal, Rum cemaati adına Joachim Billis, Şişli Müftüsü Ahmet Tüccar bir araya geldi. İftar yemeğinde ayrıca Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü, Fransa Nantes Belediyesi Yerel Gündem 21 Başkanı Elisabeth Guist'hau, aynı belediyenin projeler müdürü Elisabeth Le Pemp, Berlin Eyaleti Uyum, Çalışma ve sosyal İşler Bakanı Dilek Kolat da hazır bulundu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünde bir araya gelen semavi dinlerin temsilcileri, Ramazan ayının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini dilediler. Mustafa Sarıgül, Ramazan ayının sevgi ve paylaşım ayı olduğunu belirterek, "İslam dini, barış ve hoşgörü dinidir. Barış dolu bir dünyada tüm insanlarla kardeşçe yaşamak dileğiyle, İslam aleminin Ramazan ayını sevgi ve dostluk temennileriyle kutluyorum" dedi.

Bir günde üç bin kişinin iftarını yapabileceği çadır, aynı zamanda yüzlerce kişinin orucunu açmak için kumanyaların dağıtılacağı bir merkez olarak da hizmet verecek. Ayrıca Şişli Belediyesi her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahallelerinde ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında da bulunacak. Yemek dağıtım sayısıyla birlikte erzak yardımı yapılan kişi sayısının toplam elli bini bulması amaçlanıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Farklı Dinlerin Temsilcileri, Ramazan'ın İlk Günü Şişli'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement