Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK'a Göz Kırptı - Son Dakika
Güncel

Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK'a Göz Kırptı

Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK\'a Göz Kırptı

Adana Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı

23.05.2017 11:53  Güncelleme: 12:00

Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencinin akademik gelişiminin yanı sıra, aklının ve ruhunun gelişimine önem vermeyi temel prensip haline getirerek bu iki temel değerin daha da güçlenmeleri için düzenli ve doğru bir şekilde beslenmeleri amacıyla Bilim Şenliği Düzenledi.

Bilim Şenliği ile "Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmeleri, bilimsel düşünebilmeleri, sanatsal yeteneklerini geliştirmeleri, kendini ifade etme ve sosyal ilişkiler kurma açısından cesaret kazanma becerilerini artıran öğrenciler eğitim öğretim sürecinin katı, soğuk ve teorik yapısından sıyrılarak esnek, sevimli ve şenlikli bir sosyal süreç yaşadılar.
Fuardaki projeleri yakından inceleyen, projeler hakkında öğrencilerden bilgiler alan Adana İl Milli Eğitim Şube Müdürü Beyali Özli, öğrencileri tebrik ederek ileriki çalışmalarında başarılar diledi.

Protokol öğrencilerle ve projeleriyle tek tek ilgilenerek, emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür etti.

Düzenlenen bilim fuarı hakkında basına açıklamalarda bulunan Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Meryem Karayazıcı;"TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, son yıllarda okullarda bilimsel gelişmenin artmasında çok önemli roller üstleniyor. Öğrencilerimizin yaparak, yaşayarak ve anlayarak öğrenmelerinde çok büyük katkıları var. Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri olarak bu sene TÜBİTAK Projesi gerçekleştirme kararı aldık.

Öğrencilerimizin emekleri, öğretmenlerimizin gayretleri ve yönlendirmeleriyle böyle bir proje ortaya çıktı. İmam Hatip Liseleri, sadece din eğitiminin verildiği okullar değil, aynı şekilde üniversiteye hazırlık ve bilimsel araştırmaların hayat bulduğu, öğrencilerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için dini ilimlerin yanında fenni ilimlerinde yer aldığı okullar arasında yer alıyor. Önümüzdeki yıllarda bu tür projelere devam edeceğiz. Bireysel TÜBİTAK Projelerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası düzeyde projeler yapmayı amaçlamaktayız'' ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından 20 projenin sergilenip sunulduğu fuar alanı, davetliler tarafından büyük bir ilgi ile gezildi.
Proje sahibi öğrenciler, davetlilere projelerini tanıtan sunumlar gerçekleştirdiler. Veli ve öğrenciler geçmişten geleceğe, gelenekten bilime manevi bir iklim yaşadılar.

TÜBİTAK Bilim Fuarında İmam Hatipli öğrenciler tarafından, Moticvasyona Uğramış Virüs, Toprak Horizonları, Çark-ı Tazminat, Hayallerimiz, Akıllı Yangın Söndürücü, Piezo Elekriki, Algıda Seçicilik ile Kelime Öğretimi,Doğal Güzellik,Elekrik Harcamadan Cep Telefonu şarz etmek,, Kanal Ulaşım, Napier Çubukları vb. gibi konular işlendi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK'a Göz Kırptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement