Fc Vaslui Maçının Ardından Fc Vaslui Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Fc Vaslui Maçının Ardından Fc Vaslui Maçının Ardından

Fc Vaslui Maçının Ardından Fc Vaslui Maçının Ardından

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN.

02.08.2012 10:08

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "BEKİR'İN GOLÜ, BİZİ RÖVANŞ İÇİN UMUTLANDIRDI"

"BU SONUÇ TRANSFER ÇALIŞMALARINI ETKİLEMEYECEK"

"SOW'UN OYNAMAMASININ ORUÇLA ALAKASI OLAMAZ"

VASLUİ TEKNİK DİREKTÖRÜ SUMUDİCA: "TAKIMIMI TEBRİK EDİYORUM"

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Romanya'nın Vaslui takımı ile 1 - 1 berabere kalan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Kocaman, maçın düşündükleri gibi başlamadığını, Rumen ekibin ligde oynadığı maçların aksine farklı bir kadroyla karşılarına çıktığını dile getirdi.

Kocaman, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

"Maç kafamızda genel olarak ikinci yarıdaki oyun olarak beliriyordu. Çalışmalarımızı, konuşmalarımızı ve uygulamalarımızı buna uygun şekilde yapmaya çalıştık. Rakibimiz ligde oynadığının aksine daha farklı bir kadroyla, merkezi sertleştiren bir kadroyla karşımıza çıktı. Topu ileriye taşıma bağlantımızı başarılı bir şekilde ortadan kaldırdılar. Topu kanatlara da götüremeyince, oyundaki etkinliğin, inisiyatifin rakibimize geçmesine neden oldu. İkinci yarıda daha düşündüğümüz gibi oynadık. Kuyt'ın merkeze doğru gitmesi, Mehmet Topuz'un da

rakip üzerinde baskıyı artırarak oynaması bunda etkili oldu. Ancak ikinci yarıda baskılı oyuna rağmen pozisyon üretmekte çok başarılı değildik. Bekir'in sonlarda gelen golü sıkıntılı durumu biraz ortadan kaldırdı. İkinci maç için bizi umutlandıran bir gol oldu."

Kocaman, ilk yarıda orta alanda oluşan boşluğun nedeniyle ilgili soruya, "Yüksek arzu, beklenen şeylerden birisidir. Ancak hassas bir dengesi var. Biraz öteye geçince oyuncuları kontrol dışına çıkarabiliyor. İlk maçta bitirme isteği ve hevesi çok hata yapmamıza, top kayıplarına neden oldu. Esas ana neden, takımın balansını bozan basit top kayıplarının ilk yarıda çok fazla olmasıydı. Rakibimizin sezona iki hafta evvel başlaması, ilk yarıda bu dengeyi aleyhimize bozan faktörlerden bir tanesi oldu. Eleyeceğimizi düşünerek, hissederek ve

bilerek oraya gideceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Kocaman, alınan 1-1'lik sonucun transfer çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi.

Bu yöndeki bir soruya verdiği yanıtta Kocaman, şunları söyledi:

"Bu sonuç transfer çalışmalarını ne olumlu ne de olumsuz şekilde etkilemeyecektir, etkilememelidir de. Panik halinde transfer yapmak doğru sonuçlar vermeyebilir. Bu sonuç ne olursa olsun, transferi ona uygun şekilde yapacağız. Telaşlanmaya gerek yok. O zaman büyüklüğün ana unsurlarından biri elden gitmiş oluyor."

Sow'un oruç tuttuğu için oynatılmadığı yönünde medyada yer bulan haberlerle ilgili soruya Kocaman, özetle "Bunlar yalan yanlış şeyler. Sow'un oynamamasının oruçla alakası olamaz. Kendisiyle alakalı bir şey oruç tutmak ya da tutmamak. Ne benim ne de kimsenin bir yaptırımda bulunmak haddi değil. Benim ilgilendiğim tek şey var, oyuncunun performansı ve yeterliliği. Sow, beklentilerimizin çok yüksek olduğu oyunculardan bir tanesi" şeklinde yanıt verdi.

Fenerbahçe'nin beraberlik golünü atan Bekir İrtegün ise, ikinci maçta turu geçeceklerine inandığını söyledi.

Bekir, ilk yarıda istedikleri oyunu sergileyemeyince rakibin kendine olan güveninin daha da arttığını kaydederek, "İkinci yarıdaki arzumuzu ilk yarı sergileyebilseydik skor farklı olurdu" dedi.

Ön eleme turunun ilk etabının 1-1 bittiğini belirten Bekir, "Romanya'daki ikinci maçta kalitemizin yanına motivasyonumuzu, isteğimizi, hırsımızı koyarak, turu alıp geleceğiz. Bize yakışan budur. Bize yakışan futbolu

oynarsak ibre bizden yana" diye konuştu.

Bekir İrtegün, Rumen bir gazetecinin sorusu üzerine, Vaslui takımını hiçbir zaman küçümsemediklerini vurgulayarak, "Rakiplerin yeteneklerine saygı duyan bir futbol ekibiyiz. Vaslui'yi hiçbir zaman küçümsemedik. Oradaki oyuncuların da bir kalitesi var. Bizi şaşırtan bizim ilk yarıdaki performansımız, Vaslui'nin oynadığı futbol değil. İkinci maça daha güçlü çıkacağız" diye konuştu.

Rumen ekibi Vaslui'nin teknik direktörü Marius Sumudica da, basın toplantısına Türkçe "iyi akşamlar" diyerek başladı.

Sumudica, "Takımımı tebrik ediyorum. Avrupa kupalarına benim için zafer niteliğinde bir maçla başladılar" dedi.

Fenerbahçe taraftarının muhteşem bir atmosfer yarattığını kaydeden Rumen teknik adam, şöyle devam etti:

"Çok güçlü bir takımla karşılaştık, çok değerli oyuncuları var. Ancak bizim de marka haline gelmiş Fenerbahçe'den aşağı kalır yanımız yoktu. Gol atamadık, ama çok iyi bir ilk yarı çıkardık. İkinci yarıda, ilk yarının sonucu belki bizi biraz etkiledi. Rakibimiz 4-4-2'ye döndü, bir ara 3 forvetle oynadılar. Sonunda avantajlı bir sonuç aldık. İkinci maçta golsüz beraberlik de bize yeter."

İlk maçın sonucunun hiçbir şey ifade etmediğini vurgulayan Sumudica, "İkinci maç ateşten gömlek olacak" dedi.

Birçok oyuncusunun bugün ilk defa uluslararası arenada deneyim kazandığını anlatan Marius Sumudica, "Bu akşamki sonucu unutup, ikinci maça sıfırdan başlamamız gerekiyor. İkinci maç için 0-0 beraberliği düşünmüyorum. Beraberliğe oynadığınız zaman kaybediyorsunuz. Defans oynamayı sevmiyorum, bunu ilk yarıdaki futbolla kanıtlamış olduk" diye konuştu.

Sumudica, maçtan önce Rumen basınında Fenerbahçe'nin durumuyla ilgili çıkan olumsuz haberlerin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Türk halkına, Fenerbahçe Kulübü'ne çok büyük saygımız var. Çok değerli Fenerbahçe Kulübü Başkanı'na sağlık diliyorum. Özgürlüğün tadını çıkarmasını, bundan sonra daha iyi günler geçirmesini canı gönülden diliyorum. Fenerbahçe başkanını, takımını ve taraftarlarını büyük bir sevgi ve saygıyla Romanya'ya bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fc Vaslui Maçının Ardından Fc Vaslui Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement