İzmir'de Fethiye'de Yaşanan Olaylar Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Fethiye'de Yaşanan Olaylar Protesto Edildi

İzmir'de bir grup, Muğla'nın Fethiye ilçesinde Halkların Demokratik Partisi İlçe Başkanlığı binasına yapılan saldırıyı protesto etti.

11.03.2014 15:34  Güncelleme: 15:33

İzmir'de bir grup, Muğla'nın Fethiye ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Başkanlığı binasına yapılan saldırıyı protesto etti.

Konak Meydanı eski Sümerbank önünde bir araya gelen HDP üyesi grup, Fethiye ilçesindeki HDP ilçe örgütü binasına açılışı sırasında "taşla ve sloganlarla saldırıldığını" belirterek slogan atıp, bir süre oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, saldırılara birilerinin "artık dur" demesi gerektiğini söyledi.

Fethiye'de gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını belirten Uğur, benzer saldırıların daha önce de Urla ve Aksaray'da da yapıldığını ifade etti. Bunun tehlikeli bir tırmanış olduğunu, HDP'lilerin oyuna gelmeyeceğini belirten Uğur, gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Saldırılar karşısında tüm demokratik çevrelerin duyarlı olması gerektiğini dile getiren Uğur, CHP'den kınayıcı bir açıklama gelmediğini öne sürerek, bunun manidar olduğunu kaydetti.

Uğur, "Savaş istemiyoruz. 40 yıl devam eden süreçte dökülen kanın yeniden dökülmesini istemiyoruz. Ne bir askerin, ne bir polisin, ne bir Kürt'ün ne de bir Berkin Elvan'ın ölmesini istemiyoruz" dedi.

İzmir\'de Fethiye\'de Yaşanan Olaylar Protesto Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Fethiye'de Yaşanan Olaylar Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement