Fetö Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fetö Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

11.08.2016 19:42

Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında aralarında müfettiş, memur ve öğretmenlerin de bulunduğu 127 kişi gözaltına alındı.

Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında aralarında müfettiş, memur ve öğretmenlerin de bulunduğu 127 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki kurumlardan açığa alınan bir müfettiş, bir memur ve 130 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden 127'si emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan C.D, V.Ö, A.P, A.Y, E.K, D.G, A.Y, E.Y, G.E, M.Y, Ö.Y, S.D, N.Y, E.K, R.C, M.A.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 91 öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 20 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Ekipler, 5 öğretmenin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) açığa alınan uzman S.Y. ise yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika


Advertisement