Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eylemden detaylar- Budapeşte'de toplanan Türkler darbe girişimini protesto etti Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ederek hükümete desteklerini dile getirdi.

17.07.2016 01:56

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eylemden detaylar

- Budapeşte'de toplanan Türkler darbe girişimini protesto etti

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ederek hükümete desteklerini dile getirdi.

Ülkedeki Türklerin kurduğu sivil toplum kuruluşlarınca Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği önündeki gösteriye, sağanak yağmura rağmen çok sayıda kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek mesajları verilen gösteride, darbe girişimine tepkide bunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunduğu ve saygı duruşunda bulunulduğu gösteride, şehitler için dua edildi.

Budapeşte Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Alattin Temur, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ama sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ülkenin güçlü bir demokrasiye sahip olduğunun gösterildiğini söyledi.

Eyleme katılan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'de hükümetimize karşı dış destekli gerçekleştirilmeye çalışan darbe girişimini Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'da da kınıyoruz. Darbe girişimine karşı demokratik seçimlerle göreve gelen Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin yanında yer alıyoruz." dedi.

Macar hükümetine teşekkür

Türk-Macar Kültür Derneği Başkanı Ahmet Barışçıl ise, seçimlerle yönetime gelen hükümetin iradesi hiçe sayılarak yapılmaya çalışan darbenin kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"FETÖ silahlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi halkımızın desteğiyle Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin dik duruşuyla engellenmiştir. Halkımızın cuntacı çeteye geçit vermemesi yurt dışında da takdirle karşılanmakta. Bugün büyükelçiliğimiz önünde vatandaşlarımızın yanı sıra Macar, Mısırlı, Faslı, Iraklı kardeşlerimiz de bizlere destek veriyor."

Macaristan hükümetine Türkiye'ye verdiği destek için teşekkür eden Barışçıl, "Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto bugün yaptığı açıklamada Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini terör faaliyeti olarak değerlendirdi. Macar hükümetinin verdiği bu destek Macaristan'da yaşayan biz Türkleri çok memnun etti. Sayın Dışişleri Bakanına ve Macar hükümetine demokrasinin, halk iradesinin yanında durduğu için ayrıca teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement