Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Türk demokrasisi için uyandırma çağrısı" ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Türk demokrasisi için uyandırma çağrısı" ifadesini kullandı.

Steinmeier yaptığı yazılı açıklamada, tüm korkulara rağmen Türk halkının tekrar bir askeri diktatörlük boyunduruğu altında yaşamak istemediğinin ve kendi geleceği üzerine demokratik bir şekilde karar vermek istediğinin ortaya çıktığını vurguladı.

Steinmeier bazı askerlerin bir maceraya atılarak demokratik sürece hakaret davranışında bulunmaları ve insanların hayatını kaybetmelerinin de çok acı olduğunu ifade etti.

Alman bakan Türkiye'deki demokratik düzene saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak, anayasal düzene ve hukuk devleti ilkelerine uyulması çağrısında bulundu.

Kaynak: AA