Fetö'ye "Ankesörlü Telefon" Operasyonunda 3 Tutuklama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fetö'ye "Ankesörlü Telefon" Operasyonunda 3 Tutuklama

19.03.2018 16:25

Balıkesir merkezli 14 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltında bulunan 7 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Balıkesir merkezli 14 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltında bulunan 7 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "ankesörlü telefon" soruşturması çerçevesinde gözaltınaki 6 rütbeli asker ile bir sivil çalışanın işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden rütbeli 3 asker tutuklandı. 3 asker ile 1 sivil çalışan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Böylece operasyon kapsamında tutuklu sayısı 14'e yükseldi.

Ankesörlü/kontörlü telefonlar üzerinden mahrem imamlar ile irtibat kurdukları değerlendirilen, çoğunluğu Astsubay Meslek Yüksekokulunda görevli ve rütbeli personelden oluşan Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu ikisi ihraç 23 şüpheli (bir albay, iki yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen, bir sivil çalışan), Balıkesir merkezli 14 ilde eş zamanlı operasyonla yakalanmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından daha önce adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 11'i tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'ye 'Ankesörlü Telefon' Operasyonunda 3 Tutuklama - Son Dakika


Advertisement