Fidan Doğan İçin Cenaze Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Fidan Doğan İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Fidan Doğan İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Paris'te öldürülen Fidan Doğan için memleketi Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine bağlı Barış beldesinde tören düzenlendi.

18.01.2013 13:24  Güncelleme: 13:58

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Fidan Doğan için memleketi Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine bağlı Barış beldesinde tören düzenleniyor. Törende konuşan BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, "Kadeş anlaşmasının altında bir de kadının imzası vardır. Bu da Elbistanlı Hepa'dır. Dünyanın ilk barış anlaşmasına imza koyan, bu anlaşmanın oluşmasını sağlayan, bunun için girişimlerde bulunan, mektuplar yazan Hepa bu toprakların kadınıdır. Fidan'da bu toprakların yiğit bir kadınıdır" dedi.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından dün gece Adıyaman'a getirilen Fidan Doğan'ın cenazesi gece burada bekletildikten sonra sabah saatlerinde hastane morgundan alındı. Kahramanmaraş'a doğru yola çıkan Doğan'ın tabutu ve BDP'lilerin oluşturduğu yaklaşık 350 araçlık konvoy Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde birleşti.

Konvoy halinde Nurhak ilçesine bağlı Barış Beldesi'ne getirilen Doğan'ın naaşı, sloganlar ve alkışlar eşliğinde Barış Beldesi Cemevi önüne getirildi. Buradaki törende ilk konuşmayı yapan Doğan'ın babası Hasan Doğan, katillerin bulunmasını istedi. Doğan, "İnsan hakları bu muydu?. Paris'in göbeğinde 3 fidanın yüzünü parçalamak mıydı?. Bir insan bir kurşunla ölür, 4 kurşunla ölmez. Kadınların gözleri oyulmaz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Doğan'ın konuşmasının ardından mikrofonu alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise Kürtçe konuşma yaptı.

Baydemir'in ardından söz alan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, Fidan Doğan'ı sonsuzluğa uğurlamak için buluştuklarını söyledi. Ne kadar çalışsalar da bu 3 kadının haklarını ödeyemeyeceklerini ifade eden Kışanak, şöyle konuştu:

"Bu üç kadın yoldaşımız, memleket hasretiyle, ülke hasretiyle, halkına duydukları özlemle doğdukları topraklara duydukları hasretle yaşama veda ettiler. Keşke çok çalışsaydık, daha çok direnseydik, daha çok mücadele etseydik ve yoldaşlarımız bu topraklarda bizimle birlikte özgürlüğü ve barışı solusaydılar, halkıyla birlikte olup, topraklarına hasret gitmeseydiler. Onun için bugün burada bu üç fidanımıza, üç sevgili yoldaşımıza, üç kahraman Kürt kadınına söz veriyoruz. Bu üç yoldaşımıza, üç yiğit kadına, üç kahraman kadına Fidana, Leyla'ya, Sakine'ye söz veriyoruz. Bu topraklara barışı getireceğiz. Bu topraklara özgürlüğü getireceğiz, bu topraklarda halkımız artık köleliği yaşamayacak. Kürt halkı Kürdistan'da kendi değerleriyle yaşayacak ve hiçbir Kürt kadını artık hasret gitmeyecek."

Kışanak'ın konuşmasının ardından Alevi dedesi Fidan Doğan'ın cenaze namazını kıldırdı. Törene, BDP'li Hasip Kaplan, Nursel Aydoğan, Ayla Akat, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve yüzlerce kişi katıldı. Doğan'ın cenazesi törenin ardından beldeye bağlı Hançıplak köyünde toprağa veriliyor.

Bu arada törenin düzenlendiği alanın etrafında herhangi bir güvenlik görevlisi bulunmadı. Jandarma'nın, yol boyunca emniyet tedbiri aldıkları gözlendi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fidan Doğan İçin Cenaze Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement