Figen Öğretmen'in Köy Öğrencilerine Vefası - Son Dakika
Güncel

Figen Öğretmen'in Köy Öğrencilerine Vefası

Figen Öğretmen\'in Köy Öğrencilerine Vefası

Yyü Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Serap Yükrük ve 30 Kadar Müzik Bölümü Öğrencisi, Köy Okulu Önünde Mini Bir Konserle Öğrencilere Unutulmaz Bir Gün Yaşattı.

24.12.2010 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YYÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Serap Yükrük ve 30 kadar müzik bölümü öğrencisi, köy okulu önünde mini bir konserle öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü tarafından 24 Kasım Öğretmenler gününde düzenlenen konserden elde edilen gelirle Van'ın Özalp İlçesi Çıraklı Köyü İlköğretim Okulu'na ses sistemi kurulup, fotokopi makinası ve bir müzik aleti alındı. Alınan malzemeleri köy okuluna götüren YYÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Serap Yükrük ve 30 kadar müzik bölümü öğrencisi, köy okulu önünde mini bir konserle öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.

YYÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden geçen yıl mezun olup Özalp İlçesi'nin Çıraklı Köyü'ne atanan ve burada 6 ay görev yapan Figen Yılmaz, okulunda bazı eksikleri tespit etti. Çiçeği burnunda öğretmen Yılmaz bu durumu öğretmeni olan YYÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük'e bildirdi. Yükrük, öğrencisinin bu çağrısını dikkate alarak her yıl geleneksel olarak düzenledikleri 24 Kasım Öğretmenler günü konserinin bu yılki gelirini Çırak Köyü İlköğretim Okulu'na bağışlayacağını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Yükrük ve öğrencileri 24 Kasım günü Van'daki Kültür Merkezi'nde yapılan konserden elde edilen gelirle 1 ses sistemi, 1 fotokopi makinası ve bir de org alınarak köye götürdü.

KÖY ÖĞRENCİLERİNE KONSER

Çırak Köyü'ne 30 öğrencisiyle birlikte giden Yrd. Doç. Dr. Yükrük, malzemeleri teslim ederken öğrencileriyle birlikte okul önünde mini bir konser verdi. Konsere Özalp Kaymakamı Şener Çağlar Çıraklı köyü öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Söylenen şarkılara eşlik eden minik öğrenciler halaylar çekerek unutulmaz bir gün yaşadı.Yrd. Doç. Dr. Yükrük öğreneciler için her zaman hazır olduklarını belirterek," Burada öğretmenlik yapan Öğretmen çok güzel bir vefa örneği gösterdi çok teşekkür ediyoruz. Bu birlik ve beraberliğin devam edeceğini umuyorum" dedi.

FİGEN ÖĞRETMENİN VEFASI

YYÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü'nden geçen yıl mezun olduktan sonra sözleşmeli olarak Van'ın Özalp ilçesine bağlı çıraklı Köyüne atanan Figen Yılmaz, 6 ay köy okulunda çalıştıktan sonra kadrolu olarak Van merkezde bir okula atandı. Fakat köy okuluyla halen bağını koparmadığını belirten vefalı öğretmen Yılmaz, "İlk atandığım yer bir köy okuluydu. ve bu beni daha çok mutlu etmişti. Çünkü benim hayalimdeki meslek öğretmenlik ve bir köy okuluydu. Bunların hepsi gerçekleşti. Kadrolu olarak atamam gerçekleştiğinde köyümden ağlayarak ayrıldım. Öğrencilerimi çok seviyorum. Bugün onlar için bişeyler yapabilmişsem ne mutlu bana" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Figen Öğretmen'in Köy Öğrencilerine Vefası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement