Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi - Son Dakika
Güncel

Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi

Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi

Dere yatağında çakıl tarama işi yapan kepçeye takılan cesedin, DNA testi sonucu kayıp 5 kişi arasındaki Aziz Gülşen'e ait olduğu belirlendi

28.06.2013 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaycuma ilçesinden geçen Filyos Çayı'nda çakıl tarama işi yapan kepçeye takılan cesedin, geçen yıl nisan ayında köprünün çökmesi sonucu kaybolan 5 kişi arasındaki Aziz Gülşen'e (63) ait olduğu belirlendi.

Çöken köprüye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Saltukova beldesine bağlı Düz Mahallesi ile Akpınar köyü arasındaki mevkide 4 gün önce çakıl tarama işi yapan firmaya ait kepçeye takılan cesedin, Ankara Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA testi sonuçlandı.

Cesedin köprünün çökmesi sonucu kaybolanlar arasında yer alan Gülşen'e olduğu tespit edildi.

Merhumun kardeşi Ramazan Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savcının telefonla kendilerini arayarak DNA testi sonucunu haber verdiğini söyledi.

Cesedin bulunduğu yerden bugün ağabeyine ait olduğu tahmin edilen bir uzvun da çıktığını anlatan Gülşen, "Bulunan uzuv, DNA testi için Ankara'ya gönderildi. Test sonucuna göre cenazemizi salı günü alarak toprağa vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

-Olay-

Çaycuma'da, 6 Nisan 2012'de Filyos Çayı'nın üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi bulunan minibüs ile 5 yaya  akıntıya kapılmış, suya düşen otomobildeki Seyfi Baysal ile Suat Özcan ise kendi çabalarıyla kurtulmuştu.

Minibüsün bulunabilmesi için çöken blokların kaldırılması çalışmaları sürerken, ilk olarak 8 Nisan'da Meryem Başören'in cesedine ulaşılmış, yolcu minibüsü blokların altından çıkmamıştı.

Faciadan 6 gün sonra köprünün yaklaşık 200 metre uzağında10 kişinin cesedine ulaşılmış, Tahir Özkara, Aziz ve Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ile Kadın Saraç aramalara rağmen bulunamamıştı.

Çakıl tarama işi yapan kepçeye 24 Haziran'da ceset takılması üzerine hastaneye çağrılan kayıp yakınlarından Saniye Gülşen, kıyafetlerinden teşhis ettiği cesedin babasına ait olduğunu belirtmesi üzerine aile bireylerinden kan örnekleri alınmış, ceset DNA testi için Ankara'ya gönderilmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement