Finansbank Cigna Corporation Ortaklığı - Son Dakika
Güncel

Finansbank Cigna Corporation Ortaklığı

Finansbank Cigna Corporation Ortaklığı

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Aras: "Bireysel Emeklilik Sistemi, tasarruf oranı çok düşük olan ülkemizde, bireysel ve kurumsal tasarrufun arttırılmasında önemli araçlardan biri olarak, ülkemiz ekonomisi için de büyük önem arz etmektedir"

24.09.2013 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Aras, Finansbank'la Cigna Corporation arasında gerçekleştirilen ortaklığın Türkiye ekonomisine, Türk bankacılık ve sigortacılık sektörüne katkılar sağlayacağını belirterek, "Bireysel Emeklilik Sistemi, tasarruf oranı çok düşük olan ülkemizde, bireysel ve kurumsal tasarrufun arttırılmasında önemli araçlardan biri olarak, ülkemiz ekonomisi için de büyük önem arz etmektedir" dedi.

Finansbank'la bireysel ve kurumsal müşterilere yönelik sağlık hizmetleri ve sigortacılık ürünleri alanında hizmet sunan Cigna Corporation arasındaki ortaklıkla kurulan Cigna Finans Emeklilik'in resmi lansmanı, basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

Hayat sigortası, emeklilik sigortası ve bireysel emeklilik piyasalarının çok hızlı bir şekilde geliştiğini kaydeden Aras, Türkiye'de emeklilik poliçesi satın almış kişi sayısının 3 milyon 800 bin kişiyi aştığını anlattı.

Gelecek yıllarda bu sayının hızlı artacağını ifade eden Aras, "Bu bizler için büyük bir fırsat. Büyüme olan sektörlerde rekabetin artması, burada farklılık yaratarak ön plana çıkmak en büyük hedefimiz. Böyle bir sektörde böyle bir güçlü ortakla bu işe soyunduğumuz için son derece mutluyuz" dedi.

Büyüme hedeflerine de değinen Aras, yüzde 6 olan pazar payını 2 katına kadar çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ortaklığın Türkiye ekonomisine, Türk bankacılık ve sigortacılık sektörüne katkılar sağlayacağını belirten Aras, şöyle dedi:

"Bireysel Emeklilik Sistemi, tasarruf oranı çok düşük olan ülkemizde, bireysel ve kurumsal tasarrufun arttırılmasında önemli araçlardan biri olarak, ülkemiz ekonomisi için de büyük önem arz etmektedir. Piyasadaki en iyi emeklilik ürünlerini sunmaya devam ederek, halkımızı tasarrufa teşvik ederek, ülke ekonomisine katkılarımızı sürdüreceğiz."

"İşbirliğinin Türkiye ekonomisine katkısı devam edecek"

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu da işbirliğiyle, henüz ilk yılında olmasına karşın gerek hayat sigortacılığı, gerekse bireysel emeklilik sektörlerinin gelişmesine ve müşteri bilincinin artmasına yönelik önemli yatırımlara imza atıldığını aktardı.

Gelecek 15 yıllık süreç ve sonrasında, iki kurum arasındaki işbirliğinin Türkiye ekonomisine ve topluma katkılarının devam edeceğini dile getiren Güzeloğlu, "İşbirliğimiz hem tüketiciye ulaşma, hem ürün geliştirme, hem de iş stratejileri çerçevesinde giderek gelişiyor. Bankamızda alternatif dağıtım kanalı ve şube yatırımlarımızı, bu sinerji ve entegrasyonla planlıyor ve gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Devlet katkısı çok önemli "

Türkiye'de görev yapmayı bir ayrıcalık olarak gördüğünü belirten Cigna Finans Emeklilik Genel Müdürü David Fike ise, Türkiye'nin sisteme katılımı kolaylaştıran yüzde 25 devlet katkısı uygulamasının Bireysel Emeklilik Sistemi açısından çok önemli bir uygulama olduğunu kaydetti.

Fike, şöyle devam etti:

"Bu, hem sistemin büyümesini sağlaması, hem de vatandaşlara yarınlar için plan yapmanın önemini vurgulayan bir mesaj vermesi açısından çok büyük önem taşıyor. Hükümetin bu önemli adımını yürekten alkışlıyorum ve sektörümüz açısından, Kamu Özel Sektör ortaklığına benzer olumlu bir gelişme olduğuna inanıyorum.

Sektör, özellikle yılın ilk yarısında iletişim çalışmalarında devlet katkısını vurgulamaya odaklandı ve bu konuda başarılı çalışmalar gördü. Bu sayede bilinirlik oranında artış oldu ve ağustos ayı sonu itibarıyla katılımcı sayısında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 125 büyüme gerçekleşti. Aynı dönem içerisinde fon artışı, yine geçen yılın aynı dönemine oranla, yüzde 54 oldu ve katılımcıların fon tutarı 23 milyar lira düzeyine ulaştı. Hükümetin bu önemli adımı, Türkiye'de sosyal güvencenin daha da güçlendirilmesi açısından da bir kilometre taşı özelliği taşıyor"

Cigna Corporation Başkanı ve CEO'su David Cordani ise, söz konusu ortaklıkla Cigna Finans'in, Türkiye'nin hızlı gelişim gösteren genç ve dinamik nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayacağını ve kendileri için daha iyi bir gelecek planlamalarına yardımcı olacağını ifade etti.

Cordani, Cigna Corporation ve Finansbank arasındaki ortaklığın ortaya çıkardığı güce işaret etti.

Cigna Corporation'un 2012 yılında Finans Emeklilik'in yüzde 51 hissesini Finansbank'tan satın almasıyla kurulan ortaklık çerçevesinde faaliyete geçen Cigna Finans Emeklilik Hayat AŞ, yenilikçi ve beklentilere göre çeşitlilik gösteren ürünler sunup, büyümeye odaklanacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Finansbank Cigna Corporation Ortaklığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement