HADİ ŞENGÜL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bazı bakanların eşlerine Osmanlı motiflerinden kıyafetler diken Kütahyalı modacı Cemile Gül'ün tasarlayıp ürettiği kaftanlar, adeta o dönemin ihtişamını yansıtıyor.
Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl Kütahya Halk Eğitim Merkezinde nakış öğretmenliği yaptıktan sonra emekliye ayrılıp 12 metrekarelik atölye açtığını söyledi.
Daha sonra işlerinin konseptini genişleterek sanat galerisi, müze ve showroom kurup faaliyete geçirdiğini belirten Gül, "Bursa'da bir modaevimiz var. Burada da Osmanlı dönemi kadın giysileri, şu an gençlerin giyebileceği kına kıyafetleri, abiye ve gelinlikler tasarlayıp üretiyoruz. Ayrıca ev tekstilinde Osmanlı nakışlarını yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.
Kütahya'da 18 yıldır hizmet verdiğini dile getiren Gül, şöyle devam etti:
"Kütahyalılar çok büyük destek vermesine rağmen en büyük şansımız; Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bazı bakanlarımızın eşlerinin, ileri gelen ailelerin, kıyafetlerimizi taşımasıyla işlerimiz daha ciddi boyutlara geldi. Tabii bu saydıklarımızın katkılarıyla Kütahya'da bir iş sektörü oluştu diyebilirim. Yaptığımız iş sayesinde, yanımızda çalışan personelin de yeni iş yerleri açmasıyla Kütahya'da 17 atölye oluştu. Şu an yaklaşık bin kadın, ilimizde bu işi yaparak ekmek kazanır duruma geldi. Tabii Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Hanım'a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Hanım'a, Bülent Arınç'ın eşi Münevver Hanım'a, Ali Babacan'ın eşi Zeynep Hanım'a, Sabancı ailesi ve Çiğdem Simavi'ye yaptığımız çok ciddi işler, İstanbul ve Ankara'nın Kütahya'ya gelmesini sağlıyor. Kütahya'da ticari hayatın, özellikle kadınların yaptığı işlerin ciddi yerlere varması, çok güzel işleri getirdi. İnşallah Bursa'da verdiğimiz hizmeti, bundan sonra İstanbul ve Ankara'da açacağımız şubelerde de vereceğiz."
- Geleneksel giysileri defilelerle dünyaya tanıtıyor
Gül, Osmanlı dönemindeki düğünlerin konseptini uyguladıkları kına organizasyonları da gerçekleştirdiklerini anlattı.
Bununla o yılların düğünlerini yeni nesle sevdirmeyi, Türk gelenek ve göreneklerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Gül, "Bunun adını da 'Kınalı Eller Projesi' koyduk" ifadesini kullandı.
Yurt dışında 8 senedir bazı faaliyetlerde bulunduklarını ve ABD, Tanzanya, Libya ile İngiltere'de defileler sunduklarını bildiren Gül, Türk kadınının yüreğinin güzelliğini, becerisini ve yeteneğini dünyaya duyurmaya çabaladıklarını sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › First lady'leri, Osmanlı motifleriyle buluşturan 'modacı' - - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?