Fırtına Dinmeyince 'Doğadan Güçlü Değiliz' Diyen Dağcılar, Ağrı'dan İndi (2) - Son Dakika
Güncel

Fırtına Dinmeyince 'Doğadan Güçlü Değiliz' Diyen Dağcılar, Ağrı'dan İndi (2)

Fırtına Dinmeyince \'Doğadan Güçlü Değiliz\' Diyen Dağcılar, Ağrı\'dan İndi (2)

karaca: JANDARMADAN YARDIM İSTEMEDİK Ağrı Dağından inerek Iğdır'da Iğdır Üniversitesine ait konuk evine yerleştiklerini belirten TDF Başkanı Alaattin Karaca, "Arama- kurtarmaya ihtiyaç duyabilecek en son kurum Türkiye Dağcılık Fedarasyonu'dur.

10.02.2015 18:31

karaca: JANDARMADAN YARDIM İSTEMEDİK

Ağrı Dağından inerek Iğdır'da Iğdır Üniversitesine ait konuk evine yerleştiklerini belirten TDF Başkanı Alaattin Karaca, "Arama- kurtarmaya ihtiyaç duyabilecek en son kurum Türkiye Dağcılık Fedarasyonu'dur. TDF'nin faaliyetlerine  katılan dağcılar, dağın cazibesiyle birlikte risklerini de bilir, gerekli önlemleri alırlar. Bizim bu faaliyetimizi sanki birileri 'sabote' ediyor gibi geliyor bana. Sanki biz gitmişiz mahsur kalmışız, jandarmadan yardım istemişiz. Kesinlikle böyle bir şey yok" dedi.

Alaattin Karaca, Ağrı Dağı tırmanışında 2 bin 950 metreye kamp kurduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ciddi tipi ve fırtına vardı. Çadırlarda 4 gece bekledik. Günü birlik bir gezi yaptık. Metorolijik bilgilere göre  60 kilometre hızla başlayan rüzgar zirvede 90 kilometre hıza yükselecek. Onun için de dönme kararı verdik. Dağcılıkta bir kural vardır. Çıkamadığınız dağdan geri dönmek erdemdir. Yok 'gittiler çıkamadılar, mahsur kaldılar' böyle bir şey yok."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırtına Dinmeyince 'Doğadan Güçlü Değiliz' Diyen Dağcılar, Ağrı'dan İndi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement