Balyoz Planı Davası'nda Karar 9 Ekim'de Açıklanacak - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı Davası'nda Karar 9 Ekim'de Açıklanacak

Balyoz Planı Davası\'nda Karar 9 Ekim\'de Açıklanacak

361 sanıklı "Balyoz Planı" davasının temyiz duruşmasında savunmalar tamamlandı.

16.08.2013 10:42  Güncelleme: 11:26

Emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da arasında bulunduğu 361 sanıklı "Balyoz Planı" davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasında savunmalar tamamlandı. Daire Başkanı Ekrem Ertuğrul, dosyanın incelenerek karar verilmek üzere 9 Ekim 2013 tarihine bırakıldığını açıkladı.

SAVUNMALAR TAMAM

Temyiz duruşmasının 17. gününde, sanık Mustafa Korkut Özarslan'ın vekili Avukat Mehmet Tolga Akalın ve sanık Abdurrahman Başbuğ'un vekili Avukat Şevki Lülecioğlu savunmasını yaptı. Avukatların savunmalarını tamamlamalarının ardından mahkeme heyeti dosyayı incelemek üzere duruşmaya ara verdi. Aradan sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesinin 2013/9110 esas sayılı dosyanın karar açıklanmak üzere duruşmanın 9 Ekim 2013'e bırakıldığı belirtildi. Temyiz duruşmasında isimleri okunduğu halde duruşma sırasında bulunmayan bazı avukatların müvekkilleriyle ilgili incelemeyi ise mahkeme dosya üzerinden yapacak.

ÜÇ KOMUTANA 20 YIL CEZA VERİLMİŞTİ

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 250'si tutuklu 365 sanığın yargılandığı Balyoz Davası'nda mahkeme eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanlarından emekli Orgeneral Çetin Doğan'a 20 yıl hapis cezası vermişti. 34 sanık için ise beraat kararı verilmişti.

Üç isme verilen cezanın gerekçesi ise şöyleydi: Türkiye Cumhuriyeti İcra vekili heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs.

18 YIL HAPİS CEZASI ALANLAR

MHP Milletvekili Engin Alan, emekli Org. Ergin Saygun, Org. Bilgin Balanlı, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Korgeneral Nejat Bek, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Albay Cemal Temizöz, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve emekli Korgeneral Yurdaer Olcan ise 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

34 BERAAT

Mahkeme Albay Dursun Çiçek'i de 16 yıl hapis cezasıyla cezalandırmıştı. Mahkeme kararı ile sanıklardan 330'u ceza almıştı. 34 sanık için beraat kararı verilirken 250 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Duruşmada bulunmayan ancak ceza alan tutuksuz bazı sanıklar hakkında ise yakalama kararı çıkmıştı.

Mahkeme ayrıca, duruşma salonundaki 6 tutuksuz sanığın tutuklanmasına, 69 sanık hakkında da yakalama emri çıkarılmasına karar verirken beraat eden 34 kişiden biri albay diğerleri ise astsubaydı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı Davası'nda Karar 9 Ekim'de Açıklanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement