Atatürk'e Hakaret Eden Hasan Akar'a 2.5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Atatürk'e Hakaret Eden Hasan Akar'a 2.5 Yıl Hapis Cezası

Akar, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

19.07.2017 13:38  Güncelleme: 13:54

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 40 gün firar ettikten sonra duruşmasının olduğu gün adliyeye gelince tutuklanan Hasan Akar hakkında 2. duruşmada karar çıktı.

2.5 YILA MAHKUM EDİLDİ

Akar, Atatürk'e hakaret suçundan 1,5 yıl hapis, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 2,5 yıl hapse mahkum edildi.

NE OLMUŞTU?

Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' biri olan Hasan Akar'ın TVNet'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Atatürk'e yönelik sözleri büyük tepki çekmiş ve programa ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Hasan Akar, sosyal medyada paylaşılan ve büyük tepki gören videoda Mustafa Kemal Atatürk için "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde Hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" ifadesini kullanmıştı. Hakaret ve küfürleri için "Merak etmeyin, 98'de faturasını ödedim" diyen Akar, Atatürk'ün "Ali Rıza efendi değil, 'Abdüş' denen bir adamın" oğlu olduğunu savunmuştu.

Atatürk\'e Hakaret Eden Hasan Akar\'a 2.5 Yıl Hapis Cezası
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'e Hakaret Eden Hasan Akar'a 2.5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement