Avrupa'da rekor sıcaklık alarmı: 845 okul kapanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Avrupa'da rekor sıcaklık alarmı: 845 okul kapanıyor

Avrupa\'da rekor sıcaklık alarmı: 845 okul kapanıyor
21.06.2026 20:41

Fransa’da termometrelerin 42 dereceyi aşmasıyla birlikte rekor sıcaklıklar hayatı durma noktasına getirdi. Ülke genelinde 49 vilayette "kırmızı" alarm verilirken, aşırı sıcaklar nedeniyle yarın tam 845 okulda eğitime ara verileceği açıklandı. Fransa Milli Eğitim Bakanı Edouard Geffray, ayrıca 1800 okulda da ders saatlerinin değiştirileceğini duyurdu.

Avrupa genelinde etkisini artıran küresel ısınma ve iklim krizi, bu kez Fransa'yı vurdu. Ülkede termometrelerin 42 dereceyi görmesiyle birlikte adeta alarm durumuna geçildi. Aşırı sıcakların hayatı durma noktasına getirdiği ülkede, yarın yüzlerce okulda eğitime ara verileceği açıklandı.

KABUS SICAKLIKLAR: TERMOMETRELER 42 DERECEYİ GÖRDÜ

Fransız meteoroloji ajansı Meteo-France tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, kavurucu sıcaklar nedeniyle ülkede tam anlamıyla teyakkuza geçildi. Ülkenin farklı bölgelerinde hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkarken, Landes vilayetine bağlı Pissos kasabasında termometreler 42 dereceyi göstererek rekor kırdı. Tehlikenin boyutunun artmasıyla birlikte hava durumu alarmları da güncellendi. 35 vilayette ilan edilen "kırmızı" alarmın yarın 49 vilayete, 45 vilayetteki "turuncu" alarmın ise 40 vilayete çıkarılacağı duyuruldu.

Avrupa'da rekor sıcaklık alarmı: 845 okul kapanıyor

EĞİTİME SICAK HAVA DARBESİ: YARIN YÜZLERCE OKUL KAPALI

Ölümcül sıcaklar, öğrencilerin eğitim takvimini de doğrudan vurdu. Fransa Milli Eğitim Bakanı Edouard Geffray, konuya ilişkin France 3 kanalına yaptığı kritik açıklamada, aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle yarın ülke genelinde tam 845 okulun kapalı olacağını ilan etti.

1800 OKULDA DERS SAATLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Bakan Geffray, sadece okulların tatil edilmesiyle kalınmadığını, sıcaklığın nispeten daha az etkilediği bölgelerde de önlemler alındığını belirtti. Bu kapsamda, ülke genelindeki 1800 okulda da eğitim saatlerinde değişikliğe gidileceğini ve derslerin daha serin saatlere çekileceğini kaydetti. Yetkililer, özellikle kronik rahatsızlığı olanları, yaşlıları ve çocukları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'da rekor sıcaklık alarmı: 845 okul kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement