Fransa'nın Montpellier kentinde toplu taşıma ücretsiz oldu - Son Dakika
Güncel

Fransa'nın Montpellier kentinde toplu taşıma ücretsiz oldu

Fransa'nın Montpellier kentinin belediye başkanı Michael Delafosse, ücretsiz toplu taşıma vaadini yerine getirdi. Bölgede yaşayanlar için toplu taşıma ücretsiz olurken, ikameti Montpellier'de olmayanlar ve turistler yolculuk başına 1,60 euro ödeyecek. Alınan kararla Montpellier, Avrupa'da ücretsiz toplu taşımanın olduğu 3. şehir oldu.

23.12.2023 12:46  Güncelleme: 13:30

Fransa'nın Montpellier kenti sakinleri için toplu taşımanın ücretsiz olması kararı alındı.

Montpellier Belediye Başkanı Michael Delafosse, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, kentte yaşayanlar için toplu taşımanın ücretsiz olmasına karar verildiğini duyurdu. Karara göre, kent sakinleri alacağı özel bir kartla toplu taşımayı ücretsiz kullanabilecek, turistler ve ikamet adresi Montpellier'de olmayanlar için yolculuk başına 1,60 euro tutarında ücret alınmaya devam edilecek.

AVRUPA'DA TOPLU TAŞIMANIN ÜCRETSİZ OLDUĞU 3. KENT

Delafosse'nin 2020'de seçim vaadi olarak sunduğu "ücretsiz toplu taşıma" projesini gerçekleştirmesiyle Montpellier, Avrupa'da toplu taşımanın ücretsiz olduğu 3. kent oldu. Belediye, 11'den fazla çalışanı olan şirketlere uygulanacak yeni bir ulaşım vergisiyle alınan karar için finansman sağlanacağını bildirdi.

HANGİ ŞEHİRLERDE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Estonya'nın başkenti Tallin'de 2013'te, Lüksemburg'da ise ülke genelinde 2020'de toplu taşıma ücretsiz olmuştu.

Fransa\'nın Montpellier kentinde toplu taşıma ücretsiz oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'nın Montpellier kentinde toplu taşıma ücretsiz oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • kamil erol: BİZDEDE ULAŞIMA ZAM GELECEK NEVAR BUNDA :) 9 0 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Fransa bizi kiskaniyor 6 1 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Fransada ki malum partililer yazın gelip ağlar Fransa bitmiş aciz diye. Alım gücü çok refah Avrupa da inanmayın. Onların derdi euro dolar yükselmesi işlerine geliyor 5 1 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Almanyada da aylık 49 euro istediğin yeri gez almanyada istersen günde 10 kez bin in göster kartı geç. Tren otobüs hepsin de geçerli super. Malum partililer bilerek almanya bitmiş diyor inanmayin 0 0 Yanıtla

Advertisement