Fransa Siyasetinde Türkler Varlığını Göstermeli? - Son Dakika
Güncel

Fransa Siyasetinde Türkler Varlığını Göstermeli?

Fransa Siyasetinde Türkler Varlığını Göstermeli?

?Fransa siyasetinde Türkler varlığını göstermeli?Levent Gündüz / Strasbourg, 11 Mart (DHA) ? Fransa'da Nisan 2017 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yıl kala Fransalı Türkler harekete geçti.

11.03.2016 19:40

? Fransa siyasetinde Türkler varlığını göstermeli?

Levent Gündüz/ Strasbourg, 11 Mart (DHA) ? Fransa'da Nisan 2017 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yıl kala Fransalı Türkler harekete geçti. Paris yakınında Val-de Marne Bölge İl Genel Meclis Üyesi Cumhuriyetçiler Partisinden Metin Yavuz önderliğinde geçtiğimiz hafta kurulan 'Alain Juppe Destek Komitesi'nin Paris'ten sonraki ikinci tanıtımı bugün Strasbourg'da yapıldı.

Tanıtım programına Alsas- Lorraine- Champagne Ardenne Bölge Meclis Üyesi David Sağlamer, Mutzig Belediye Meclis Üyesi Ömer Demir de katıldı. 2017 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Fransa Cumhuriyetçiler Partisinden 9 aday içinden en güçlü iki aday Nicolas Sarkozy ve Alain Juppe olarak gösteriliyor. Cumhuriyetçiler Parti Teşkilatından David Sağlamer ve Mutzig Belediye Meclis Üyesi Ömer Demir, Türklerin Fransa siyasetinde varlığını göstermesi gerektiğini vurguladı. Cumhuriyetçiler Parti Teşkilatından David Sağlamer, Metin Yavuz, Ömer Demir yeni kurulan komitenin amaçlarını DHA'ya anlattı. Metin Yavuz şöyle konuştu:

'Bir hafta önce Paris'te 20'ye yakın sivil toplum kurumun katılımıyla komiteyi faaliyete geçirdik. Hedefimiz Fransa'da yaşayan nüfusu 650 bine yükselen Türklerin kapalı kutu olmadığını, siyasette varlığımızı göstermek için Türk toplumun her alanda güçlü olduğunu göstermek. Fransa'da çok sayıda Türk kökenli belediye meclis üyesi, bölge meclis üyesi var. Artık genel alanda daha aktif olmalıyız. Fransa'da Türk kökenli milletvekili, senatör bakan çıkarmalıyız. Türk toplumu birlik, beraberlik içinde güçlü olduğunu, siyasette varlığını kanıtlamalı. Çünkü biz artık Fransalıyız. Başka gidecek yerimiz yok. Bu yıl Kasım ayında yapılacak ön seçimlerde kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağı seçilecek. Cumhuriyetçiler Partisinden iki güçlü aday içinde partinin başkanı, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve 1995-1997 yıllarında eski Başbakan ve şimdiki Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe yer alıyor. Belediye Başkanı Alain Juppe Türk toplumuna daha sıcak, olumlu bakıyor. Bu nedenle önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanı seçilmesi için ona destek oluyoruz. Hedefimiz ülkede yaşayan Türkleri şimdiden siyasete ısındırmak ve muhakkak herkes sandığa gitmeli. Destek Komitesiyle ilk etapta 30-40 bine yakın Türklerin oyunu kazanmak istiyoruz. Türklerin siyasi gücünü diğer partilere gösterip artık varlığımızı ispatlamalıyız. Kim seçilirse, seçilsin Türklerin oyu lideri etkileyecek. Strasbourg'dan sonra Fransa genelinde 7 bölgede 'Alain Juppe'ye Destek Komite' çalışmalarını Türk derneklerine, siyasete ilgi duyanlara anlatacağız. Partilere üye olan Türk sayısı çok az. Bu sayıları daha yukarılara çekmek ve siyasette aktif olmaları için çağrıda bulunacağız.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa Siyasetinde Türkler Varlığını Göstermeli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement